Transferdagboek 17/05: Nolito, Morgan en Ranieri

Reacties

Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 17/05: Nolito, Morgan en Ranieri

Nolito maakt mogelijk zijn rentree in Spanje. Manchester City haalde de dertigjarige linksbuiten afgelopen zomer nog voor zo’n achttien miljoen naar Engeland, maar zijn periode in Manchester is geen succes geworden. Dit kalenderjaar stond hij nog niet in basis bij The Citizens. Real Betis hoopt te profiteren, zo bevestigt vice-voorzitter Serra Ferrer aan Canal Sur.

Newcastle United keert komend seizoen terug in de Premier League en hoopt zich behoorlijk te versterken. The Magpies hebben hun oog laten vallen op Leicester City-aanvoerder Wes Morgan. De 33-jarige Jamaicaan beschikt nog over een contract tot 2019 bij The Foxes.

Een goede bekende van Morgan zou komende zomer zijn rentree in de Premier League kunnen maken. Watford, dat woensdagmiddag manager Walter Mazzarri de laan uit stuurde, hoopt een landgenoot van hem aan te stellen als opvolger: Claudio Ranieri. The Tinkerman zou zeker openstaan voor een terugkeer in Engeland, aangezien hij aanbiedingen uit andere landen tot nu toe naast zich neerlegde.

En dan Chelsea, waar Dominic Solanke (19) maar geen kans krijgt om zich te bewijzen. Het Engelse talent, met een verleden als aanvalsleider van Vitesse, zou daarom uitwijken naar Duitsland. Het dit seizoen vriend en vijand verbazende RB Leipzig is geïnteresseerd volgens The Daily Mail. En het zou niet alleen bij Solanke blijven. Behalve de aanvaller hebben de Duitsers het vizier ook gericht op Manchester City-talent Jadon Sancho. Ook deze zeventienjarige aanvaller staat te boek als groot talent in Engeland.

En als we dan toch in Duitsland aanbeland zijn… De kans dat Thomas Tuchel ook volgend seizoen aan het roer staat bij Borussia Dortmund is niet zo groot. Volgens de Rheinische Post heeft de coach van de huidige nummer drie al een aanbieding van Bayer Leverkusen op zak. Tuchel, die na de bekerfinale om de tafel gaat zitten met de clubleiding, zou dan weer de pas drie maanden zittende Tayfun Korkut aflossen. Als opvolger bij Dortmund is Lucien Favre op zijn beurt weer in beeld. Laatstgenoemde presteert dit seizoen boven verwachting met Olympique Nice.

De naam van Franck Kessié (20) klinkt al weken veelvuldig in het transfercircuit. Nu lijkt het einde van de stroom aan verhalen in zicht, want diverse Italiaanse bronnen melden dat AC Milan de strijd om de middenvelder van Atalanta Bergamo gewonnen heeft. De Ivoriaan kost 28 miljoen euro en verkiest de Rossoneri boven AS Roma, dat eenzelfde bedrag had geboden.

Nu het einde van het seizoen nadert, regent het in Engeland weer geruchten. Woensdag worden de nodige verdedigers in verband gebracht met een nieuwe club. Michael Keane zou volgens The Mirror op de nominatie staan om teruggekocht te worden door Manchester United. Dit seizoen maakte de bij Burnley imponerende verdediger zelfs zijn debuut in de nationale ploeg. In tegenstelling tot Keane slaagde Harry Maguire er niet in om handhaving te bewerkstelligen met Hull City. Leicester zou van die situatie willen profiteren en zich al willen indekken voor een eventueel vertrek van Wes Morgan.

Mocht John Terry besluiten niet te stoppen, dan zal ook de race om zijn handtekening weer geïntensiveerd worden. Bournemouth en Swansea City willen volgens The Daily Mail de ervaren rot aan de selectie toe te voegen.

En over ervaren rotten gesproken. Calciomercato meldt dat Francesco Totti, die volgens velen de schoenen in de wilgen hangt komende zomer, mogelijk toch doorgaat. Miami FC, dat landgenoot en voormalig ploeggenoot Alessandro Nesta als coach heeft, hoopt dat het veertigjarige AS Roma-boegbeeld zijn pensioen nog even uitstelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.