Transferdagboek 16/1: Babel, Gerrard en Gago

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Liverpool-manager Rafael Benítez mag dan Ryan Babel nog steeds niet kwijt willen, de naam van de Oranje-international blijft in het geruchtencircuit opduiken. Bovendien heeft de Spaanse coach plannen met de oud-Ajacied. Maar niet op Anfield, wel om te betrekken in een ruil met Sunderland-spits Kenwyne Jones, zo meldt The Sun.

Transferdagboek 16/1: Babel, Gerrard en Gago

We blijven bij Liverpool, want Steven Gerrard zint vanwege zijn teleurstelling over de prestaties van The Reds op een voortijdig afscheid als het op Anfield niet snel ten goede keert. Volgens Daily Star zijn Real Madrid en AC Milan de favoriete bestemmingen voor de middenvelder.

Volgens Tuttosport onderneemt Juventus een nieuwe poging om Fernando Gago weg te halen bij Real Madrid. De Turijnse club zou de Argentijn als sinds de zomer op zijn verlanglijstje hebben staan, maar koos uiteindelijk voor Felipe Melo. Met het naderende WK zou meer speeltijd Gago naar De Oude Dame moeten lokken, al heeft de international al eerder alle geruchten over een vertrek bij Real Madrid ontzenuwd.

De komst van Sol Campbell heeft de twijfel van Philippe Senderos over zijn toekomst bij Arsenal verder doen groeien. Daily Star weet dat na Bayern München, Cagliari en Atlético Madrid ook Real Zaragoza de Zwitserse verdediger graag onderdak wil bieden. In de zoektocht naar een aanvaller is het oog van Hamburger SV gevallen op Nikica Jelavic. De Kroatische spits moet de lange absentie van Paolo Guerrero opvangen. Oostenrijkse media rapporteren de interesse uit Duitsland voor de aanvaller van Rapid Wien, die drie miljoen euro moet kosten. Naast het transferdagboek is meer informatie te vinden in het Dossier Transfers, waarin onder andere een overzicht te vinden is van de transfers van de Eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's