Transferdagboek 16 juni: Tévez, Toni en Drenthe

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Royston Drenthe blijkt de meest gewilde speler van Real Madrid. Volgens As zijn voor de voormalig Feyenoorder de meeste aanbiedingen binnengekomen bij De Koninklijke. De 22-jarige Rotterdammer staat nog tot medio 2012 onder contract bij de Spaanse grootmacht, maar hij zou van de club al hebben gehoord dat hij moet vertrekken.

Transferdagboek 16 juni: Tévez, Toni en Drenthe

Chelsea heeft zich gemengd in de jacht op Carlos Tévez, weet The Daily Mail. Coach Carlo Ancelotti zou zelf de telefoon hebben gepakt, via Hernán Crespo het telefoonnummer van Carlitos hebben achterhaald, en vervolgens de Argentijnse spits hebben gevraagd naar Stamford Bridge te komen.

Tottenham Hotspur blijft zoeken naar een nieuwe spits. Ook Luca Toni (foto) zou voorkomen op het lijstje van The Spurs, die een vervanger zoeken voor de teleurstellend presterende Roman Pavlioetsjenko. Maar volgens The Daily Mail zou Harry Redknapp flink zijn geschrokken van het jaarsalaris van de 32-jarige Italiaan. De international zou circa 5,5 miljoen euro netto verdienen bij Bayern München.

Door het vertrek van Sylvinho en het mogelijke afscheid van Martín Cáceres zoekt Barcelona naar versterking voor de defensie. Technisch directeur Txiki Begiristain aast volgens Sport op twee spelers van Shakhtar Donetsk, dat dit seizoen de UEFA Cup veroverde. Barça wil Dario Srna en Dmytro Chygrynskiy aantrekken. De Kroatische rechtsback en de Oekraïense centrale verdediger zouden samen dertig miljoen euro kosten.

Gaël Clichy zegt geen zin te hebben in een transfer naar Real Madrid, dat zoekt naar een nieuwe linksback. 'Ik heb gehoord dat er interesse van Real zou zijn, maar ik heb nog een contract met Arsenal. Dat wil ik respecteren, totdat de club me iets anders vertelt', liet de Franse international weten aan Sky Sports. 'Het is leuk om aan Real te worden gelinkt, maar ik wil prijzen winnen met Arsenal.'

Bekijk hier al onze video's