Transferdagboek 15/08: Mirallas, Mutu, Song en Anita

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 15/08: Mirallas, Mutu, Song en Anita

De transfer van Vurnon Anita van Ajax naar Newcastle United lijkt de komende dagen rond te komen. De verdediger annex middenvelder ondergaat op het moment de medische keuring bij The Magpies, zo meldt Sky Sports. Wanneer Anita deze met goed gevolg doorstaat, ligt er een vijfjarig contract klaar in Newcastle.

Olympiakos Piraeus-spits Kevin Mirallas hoopt nog altijd zijn uitstekende vorige seizoen te verzilveren en lijkt daar nu de gelegenheid voor te krijgen. De topscorer van de Griekse competitie staat bovenaan het lijstje van Everton, waar John Heitinga onder contract staat. Volgens de BBC is er reeds 6,7 miljoen euro geboden, een bedrag dat 1,3 miljoen euro minder is dan de contractuele afkoopsom van de Belg, die vanavond Oranje treft in een oefeninterland. Snel handelen is geboden voor Everton, Arsenal zou immers ook gecharmeerd zijn van de international.

Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen rond Arsenal-middenvelder Alexandre Song. Volgens eerdere berichten was Josep Maria Bartomeu, vice-voorzitter van Barcelona, al in Londen om te onderhandelen over de transfersom met Arsenal, dat de Kameroener naar verluidt voor zestien miljoen euro naar Catalonië laat vertrekken.

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft die berichten nu ontkend tegenover The Sun. 'Er speelt helemaal niets rond Song. Er klopt niets van die berichten. De kranten in Spanje zijn niet echt serieus, is uit onze ervaring gebleken. We hebben nooit enig contact gehad met Barcelona.'

In tegenstelling tot Song lijkt Robin van Persie (zie voor de laatste ontwikkelingen rondom de Nederlander de nieuwsstroom) nog voor de start van de Premier League bij Arsenal te vertrekken. Sir Alex Ferguson hoopt de Nederlandse aanvaller nog voor de op maandag geplande uitwedstrijd van Manchester United tegen Everton vast te leggen.

Ondanks dat Van Persie inmiddels 29 jaar oud is en een eventuele doorverkoop met meeropbrengst daardoor uitgesloten lijkt, is Ferguson volgens The Independent bereid om twintig miljoen pond (ruim 25 miljoen euro) op tafel te leggen voor de topscorer van het afgelopen Premier League-seizoen. Andere media beweren dat Man Utd niet verder zal gaan dan vijftien miljoen pond. Of een dergelijk bod voldoende is om het eenjarige contract van Van Persie af te kopen, wordt door verschillende Engelse media niet met een eenduidig antwoord bevestigd. The Daily Telegraph stelt dat Arsenal twintig miljoen pond eist, terwijl The Independent meldt dat Arsenal dertig miljoen pond wil ontvangen.

Volgens die laatste krant behoort ook een langer verblijf van Van Persie bij Arsenal nog tot de mogelijkheid. Manchester United en Juventus zouden in de winterstop dan strijden om zijn handtekening onder een voorcontract, dat in zal gaan op het moment dat zijn verbintenis bij The Gunners afloopt.

Het aanstaande vertrek van Van Persie maakt de weg vrij voor de komst van Fernando Llorente, die ook al bovenaan het verlanglijstje van Juventus staat. De Baskische spits zit in hetzelfde schuitje als de Nederlander. Zijn eenjarige contract bij Bilbao wil hij niet verlengen. De club moet hem daarom verkopen, maar verlangt wel meer dan dertig miljoen euro voor zijn spits.

Arsenal zou in staat moeten zijn dat bedrag op te hoesten zodra het Van Persie verkoopt, maar volgens Bilbao-voorzitter Josu Urrutia zit ook Tottenham Hotspur achter de 1,95 meter lange aanvaller aan. De preses dreef de prijs daarom nog maar eens flink op, met in zijn achterhoofd dat de twee Londense aartsrivalen een wedloop zullen starten om Llorente binnen te halen.

We blijven nog even in de Engelse hoofdstad, want Tottenham zag een bod op Hugo Lloris door Olympique Lyon worden afgewezen. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas maakte dat bekend op de Franse radio. Júlio César en Maarten Stekelenburg zijn nog altijd in beeld als goedkopere alternatieven voor de 25-jarige Fransman.

The Spurs kregen nog een andere tegenvaller te verwerken. Uruguayaans international Gastón Ramírez zou volgens zijn zaakwaarnemer een aanbieding hebben afgeslagen, omdat het geboden salaris maar een lichte verbetering zou zijn ten opzichte van wat hij verdient bij Bologna. Ramírez verkeert in een luxepositie, want behalve Tottenham zouden ook Liverpool en Internazionale interesse hebben om hem in te lijven. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's