Transferdagboek 15/07: Bale, Bastos, Tévez, Tioté

De transfermarkt is geopend en dus wemelt het van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 15/07: Bale, Bastos, Tévez, Tioté

Juventus heeft zijn selectie voor het komende seizoen nog niet rond, ook al gaf de club uit Turijn al ruim veertig miljoen euro uit deze zomer. Nadat La Vecchia Signora al geruime tijd in verband werd gebracht met aanvallers Sergio Agüero en Giuseppe Rossi, lijkt Juventus nu te gaan voor Carlos Tévez. De 27-jarige Argentijnse spits wil deze zomer vertrekken bij Manchester City, maar moet liefst vijftig miljoen euro opleveren.

Ook het middenveld van Juventus moet nog worden versterkt en daarvoor heeft de club twee Zuid-Amerikanen op het oog. Voormalig Feyenoorder Michel Bastos is de beoogde linkshalf, Juventus bracht zelfs al een bod van twaalf miljoen euro uit op de speler van Olympique Lyon. Ook Arturo Vidal van Bayer Leverkusen is in beeld voor een plek centraal op het middenveld.

Aston Villa heeft door de verkoop van Stewart Downing aan Liverpool, dat liefst twintig miljoen euro betaalde, veel geld te besteden. De ploeg uit Birmingham heeft zich gemeld voor Scott Parker van West Ham United, die tevens in de belangstelling staat van Chelsea. Ook Joe Cole wordt gevolgd. De aanvallende middenvelder zag zijn speelkansen bij Liverpool slinken na de komst van Downing.

Chelsea heeft naast Parker ook Cheick Tioté op het oog als vervanger van de geblesseerde Mickaël Essien. De middenvelder staat sinds een jaar onder contract bij Newcastle United, dat hem vorige zomer overnam van FC Twente. De Ivoriaan maakte in zijn eerste seizoen in de Premier League veel indruk, ondanks alle gele kaarten die hij incasseerde.

Tottenham Hotspur dreigt toch een van zijn sleutelspelers kwijt te raken, aangezien AC Milan en Internazionale met elkaar in gevecht zijn om de diensten van Gareth Bale. De Welshman moet liefst veertig miljoen euro kosten en manager Harry Redknapp heeft al een vervanger op het oog: Xherdan Shaqiri. De linkshalf van FC Basel maakte deze zomer veel indruk tijdens het EK Onder-21.

Bekijk hier al onze video's