Transferdagboek 15/01: Neymar, Hummels en Sneijder

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 15/01: Neymar, Hummels en Sneijder

Opnieuw is er consternatie rond Neymar (20). In de publicatie van het financiële jaarverslag van Barcelona stond immers een passage toegeschreven aan het grote talent van Santos. Hoewel Barça-voorzitter Sandro Rosell niet kon ontkennen dat een dergelijke noot in het jaarverslag stond, wilde hij niet ingaan op een mogelijke toekomstige transfer van de Braziliaan naar de Catalaanse grootmacht.

Opmerkelijk is wel dat de huidige gang van zaken overeenkomstig is met de berichtgeving van negen maanden geleden. Toen werd gemeld dat Barcelona al een bedrag had betaald aan Santos om Neymar in de zomer van 2014 over te nemen. Dan kon de Braziliaan immers nog wat langer bij zijn familie blijven, het honderdjarige jubileum van Santos in 2012 meemaken en als in zijn vaderland uitkomende Braziliaan meedoen aan het WK van volgend jaar, terwijl Barça dan de concurrentie te slim af zal zijn. Een scenario dat wellicht wel eens zou kunnen kloppen.

Waar Neymar zich uitermate goed voelt, is dat bij Urby Emanuelson niet zo. Hij moet het bij AC Milan vaker dan hem lief is doen met een reserverol. 'En daar is hij natuurlijk niet gelukkig mee', vertelde zaakwaarnemer Brian Berkleef in de Italiaanse pers. Toch ziet de belangenbehartiger een transfer niet heel snel plaats hebben. 'Alle spelers die niet in de basiself staan, balen. Maar Urby is geduldig en zal altijd doen wat van hem gevraagd wordt. Ik denk niet dat hij weg zal gaan.' De eventuele komst van Wesley Sneijder naar Galatasaray houdt de gemoederen in Istanbul nog altijd flink bezig. Omdat de Oranje-international zijn beslissing alsmaar uitstelt in afwachting van interesse uit een Europese topcompetitie, laten verschillende medewerkers van de Turkse topclub zich ontvallen het geduld in de zaak-Sneijder te verliezen.

In Turkije is een ware mediahype ontstaan, waarbij volop wordt gespeculeerd over de reden van het lange wachten. Zo zou Sneijder met Galatasaray allang akkoord zijn over alle details, maar steggelt hij met Internazionale nog over zijn vertrekvoorwaarden.

Ook verschenen er quotes van trainer Fatih Terim, maar die bleken verzonnen. Het meest bizarre tafereel had in de nacht van maandag op dinsdag plaats. Het gerucht dat Sneijder om half twee 's nachts in Istanbul zou landen met een privévliegtuig zorgde voor een gang van Galatasaray-fans naar het vliegveld. Aldaar kwamen zij bedrogen uit. Sneijder en zijn privévliegtuig waren nergens te bekennen.

Sneijder lijkt niet de enige speler die deze winter gaat vertrekken bij Inter. Vertegenwoordigers van FC Porto zijn volgens Italiaanse media in Milaan gearriveerd om te onderhandeling over de komst van Ricky Álvarez. De Argentijnse spelmaker werd in de zomer van 2011 gepresenteerd als ideale opvolger van Sneijder, maar is dit seizoen veroordeeld tot de bank.

Een speler die in de winter niet van club wil veranderen is Nicolas Lombaerts. De Belgische verdediger van Zenit Sint-Petersburg was eerder deze maand nog vereerd met de interesse van het kapitaalkrachtige FC Anzhi van trainer Guus Hiddink, maar laat tegenover Sporza weten in Sint-Petersburg te blijven. 'Ik ben en blijf speler van Zenit.'

Dan over naar Engeland, waar Southampton Liverpool heeft afgetroefd in de strijd om Vegard Forren. Maandag meldde Sky Sports nog dat de 24-jarige centrumverdediger naar Anfield zou afreizen, maar Molde FK-trainer Ole Gunnar Solskjær stelt dat The Saints een zeer interessante aanbieding hebben gedaan. 'We zijn er min of meer uit met de club, maar het is nog niet voor de volle honderd procent bevestigd.' Wie ook op zoek is naar defensieve versterking is Roberto Mancini. Hij wil op korte termijn een centrale verdediger aantrekken. De Italiaanse oefenmeester heeft zijn oogje laten vallen op Ryan Shawcross. De verdediger van Stoke City moet een slordige twaalf miljoen euro kosten aangezien hij onlangs een langlopend contract tekende (tot medio 2018, red.) bij The Potters.

We blijven in Engeland, want de Queens Park Rangers melden zich weer in het land der transfergeruchten. Dit keer is Loïc Rémy het onderwerp van gesprek. De aanvaller van Olympique Marseille is volgens manager Harry Redknapp namelijk de ideale versterking voor QPR.

Volgens Sky Sports heeft de Franse spits zelf ook interesse in een overgang naar Londen. Rémy zou momenteel in gesprek zijn met de Londense ploeg, waar hij dinsdag een medische keuring zal ondergaan. 'Ik hoopte op een ontmoeting, waarin ik hem kon overtuigen', aldus Redknapp.

Van Engeland maken we de overstap naar Argentinië, waar Lucas Biglia nog steeds ziek in bed schijnt te liggen en zich voornamelijk stil houdt. Zijn manager daarentegen brengt ieder dag wel iets naar buiten, zo ook vandaag. Enzo Montepaone gaf aan dat zijn pupil een sterke voorkeur heeft voor de Italiaanse en Engelse competitie.

'Gezien zijn huidige status en transferwaarde kan hij kiezen voor een overstap naar een Chinese of Russische club, maar daar ligt zijn voorkeur absoluut niet. Hij wil naar Engeland of Italië', aldus de belangenbehartiger van de middenvelder. Clubs als Internazionale en Fiorentina worden veelal gelinkt aan de 26-jarige spelverdeler. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's