Transferdagboek 14/8: Koeman, Majstorovic en Diego

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 14/8: Koeman, Majstorovic en Diego

We beginnen het transferdagboek van zaterdag met een Nederlander. Deze keer geen speler, zoals gebruikelijk, maar een trainer. De naam van Ronald Koeman zingt rond in Engeland. De Nederlander is volgens verschillende Britse media in beeld om de opvolger van Martin O'Neill te worden bij Aston Villa.

O'Neill verraste door afgelopen week plotseling op te stappen na een vermeend conflict met de clubleiding. Wellicht dat Sneeuwvlokje dus binnen niet al te lange tijd voor de groep staat bij The Villans.

Koeman is overigens niet de enige genoemde naam. De oud-international verkeert in goed gezelschap: oud-bondscoach van Engeland, Sven Göran Eriksson en de Amerikaanse keuzeheer Bob Bradley zijn eveneens in beeld.

Meer nieuws met een Nederlands tintje. Daniël Majstorovic staat volgens verschillende Zweedse én Britse media op het punt een meerjarig contract te tekenen bij de Schotse grootmacht Celtic.

Majstorovic, tussen 2004 en 2006 speler van FC Twente, verdedigde afgelopen twee seizoenen de clubkleuren van AEK Athene, maar heeft zijn vertrek aldaar inmiddels aangekondigd.

Opvallend genoeg kwam Majstorovic midweeks nog met zijn land Zweden in actie tégen Schotland. De speler zelf ziet een overgang wel zitten en de verwachting is dat alles rond komt. Geduchte concurrentie dus voor onze Nederlanders Glenn Loovens en Jos Hooiveld.

Tot slot een hardnekkig gerucht rond de club van voormalig Twente-trainer Steve McLaren. Diego zou de Bundesligaclub komen versterken. De creatieve middenvelder verruilde niet zo lang geleden zijn toenmalige club Werder Bremen in voor Juventus, maar in Italië heeft Diego nooit zijn beste spel laten zien.

De speler zelf heeft wel oren naar een terugkeer naar Duitsland. Zijn vader schijnt al druk in onderhandeling te zijn met de club, waar Diego naar verluidt een contract tot 2013 tekent en jaarlijks rond de zes miljoen euro zal opstrijken. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's