Transferdagboek 14/08: Sahin, Tello, Agger, Dembélé

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 14/08: Sahin, Tello, Agger, Dembélé

Voor Nuri Sahin lijkt er een einde te komen aan de onzekerheid over zijn toekomst. De oud-Feyenoorder, die bij Real Madrid weinig perspectieven heeft, staat namelijk volgens berichten in Spanje aan de vooravond van een transfer naar Liverpool.

De Premier League-club wil meer zaken doen in Spanje. Directeur Ian Ayre zou namelijk ook tijdens een stop in Barcelona praten over een overgang van de 21-jarige Cristian Tello. De Catalaanse grootmacht is naar verluidt bereid de aanvaller op huurbasis danwel voor zes miljoen euro naar Liverpool te laten vertrekken. Het is de vraag of Fulham Moussa Dembélé kan behouden. De 25-jarige Belg, die in Nederland uitkwam voor AZ en Willem II, staat al de hele zomer in de belangstelling van grotere clubs. 'Er is contact geweest tussen Real Madrid en mijn zaakwaarnemer. Ze hebben geïnformeerd, maar daar bleef het bij', vertelde Dembélé in Het Nieuwsblad.

Eerder was er ook al interesse van Manchester United in de Rode Duivel, die liever niet meer als spits wordt opgesteld. 'Eigenlijk voel ik me meer middenvelder dan aanvaller. Centraal op het middenveld is mijn lievelingspositie.'

AS Roma, waar in het verleden onder anderen Aldair, Cafú en Paulo Roberto Falcão furore maakten, gaat weer op de Braziliaanse tour. Deze zomer legden de Giallorossi al vier spelers uit het Zuid-Amerikaanse land vast: Leandro Castan, Dodô (beiden Corinthians), Jonatan Lucca (Internacional) en Marquinho (Fluminense).

Maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Corriere dello Sport meldt dat Bruno Uvini, Rhodolfo (beiden São Paulo), Marquinhos (Corinthians) en Saimon (Grêmio) eveneens hun loopbaan kunnen vervolgen bij de Romeinen.

Eerder al meldden wij dat Internazionale zich wilde versterken met Aaron Lennon of Theo Walcott, maar daar blijft het niet bij. De Nerazzurri hebben nog meer Engelse spelers op het oog.

Tottenham Hotspur-rechtsback Kyle Walker zou zijn ploeggenoot Lennon naar Milaan moeten volgen, terwijl ook Daniel Sturridge - aanvaller van Chelsea - volgens The Guardian in de belangstelling staat van de grootmacht uit Italië. Opvallende geruchten, aangezien de laatste jaren zelden Engelse internationals buiten de Premier League spelen.

Dan tot slot Daniel Agger, die op weg leek naar Manchester City. De verdediger zag een eerste bod van The Citizens afgewezen worden en twijfelt nu hardop aan een transfer. 'Ik blijf het liefst bij Liverpool en kan me niet voorstellen dat ik ooit voor een andere club in Engeland zal spelen, maar je weet het nooit.'

'De interesse van City is duidelijk, maar ik weet niet hoe Liverpool daarover denkt. De club zou kunnen besluiten mij te verkopen, ondanks mijn nog twee jaar doorlopende contract. Het liefst heb ik dat ze uitspreken dat ze me graag willen behouden, maar dat is niet aan mij...' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's