Transferdagboek 14/08: Guti, Robben en Sneijder

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Real Madrid heeft een transfer van Franck Ribéry voor deze zomer niet uit zijn hoofd gezet. Volgens de Spaanse krant heeft De Koninklijke een nieuw bod uitgebracht op de Fransman die nu onder contract staat bij Bayern München. Louis van Gaal kan dertig miljoen euro tegemoet zien plus Arjen Robben en Wesley Sneijder, de voormalig AZ-trainer gaf echter eerder aan dat een vertrek van Ribéry absoluut onbespreekbaar is.

Transferdagboek 14/08: Guti, Robben en Sneijder

Frank Rijkaard wil wél zakendoen met Real Madrid. De trainer van Real Madrid ziet in Guti (foto) een welkome aanvulling voor de selectie van Galatasaray. Na de transfers van onder anderen Elano (Manchester City), Leo Franco (Atlético Madrid) en Kader Keita (Olympique Lyon) ziet Cim Bom Bom in Guti de ontbrekende schakel. De middenvelder zelf heeft echter verscheidene keren aangegeven dat hij zijn contract wil uitdienen.

Wolverhampton Wanderers en Fulham strijden om de diensten van Damian Duff. De linkshalf staat nog tot medio 2011 onder contract bij het naar de Championship gedegradeerde Newcastle United, maar wil liever in de Premier League actief blijven. The Magpies willen zo'n zeven miljoen euro ontvangen voor de 69-voudig Iers international, die in de zomer van 2006 nog voor ruim twintig miljoen euro werd overgenomen van Chelsea.

Bekijk hier al onze video's