Transferdagboek 14/08: Demichelis, Gustavo, Pepe & Suarez

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 14/08: Demichelis, Gustavo, Pepe & Suarez

Het meest opvallende gerucht van de dag komt uit Spanje, waar gemeld wordt dat Martín Demichelis in beeld is bij Manchester City. De ploeg van manager Manuel Pellegrini, die afgelopen seizoen nog met Demichelis samenwerkte bij Málaga, ziet in de 32-jarige Argentijn een alternatief voor Pepe (zie hieronder). Demichelis stapte echter afgelopen transferperiode over naar Atlético Madrid, waar hij komend weekend zijn debuut hoopt te maken.

Dan over naar Pablo Daniel Osvaldo, die nog altijd zou willen vertrekken bij AS Roma. De spits gaf eerder aan geen trek te hebben in een overstap naar Southampton, maar mogelijk ziet hij een transfer naar Benfica wél zitten. Namens de Portugese topclub is technisch directeur Rui Costa, die in het verleden uitkwam voor Fiorentina en AC Milan, afgereisd naar Italië om over de komst van Osvaldo te onderhandelen.

Luiz Gustavo
is de laatste weken een van de meest gewilde middenvelders op de transfermarkt. De 26-jarige Braziliaan kan rekenen op interesse van niet alleen VfL Wolfsburg, maar ook van clubs uit de Engelse Premier League, de Italiaanse Serie A en de Spaanse Primera División, zo heeft Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge bevestigd.

Waar Arsenal en Napoli de Engelse en Italiaanse club zijn die al langer belangstelling hebben, zegt Bild nu te weten dat Barcelona de club uit Spanje is die Gustavo van Der Rekordmeister wil overnemen. En hoewel de Braziliaanse linkspoot onder trainer Josep Guardiola op een zijspoor is beland, vraagt Bayern nog altijd het niet geringe bedrag van zeventien miljoen euro.

Dat bankzitters niet per se goedkope transferdoelwitten hoeven te zijn, ondervindt ook Manchester City. Manager Manuel Pellegrini heeft al meerdere malen laten weten zijn defensie te willen versterken en daarbij geldt Pepe (rechts op foto) als meest voorname kandidaat. Real Madrid werkt echter niet zomaar mee aan een vertrek van de dertigjarige Portugees, die bij De Koninklijke is voorbijgestreefd door de tien jaar jongere Raphaël Varane.

Volgens The Daily Mail denkt City nu dat het de keiharde mandekker met een bod van circa 23,5 miljoen euro kan losweken van de bank die hij in Estadio Santiago Bernabéu warm houdt. Technisch directeur Txiki Begiristain, ooit werkzaam voor Real's aartsrivaal Barcelona, zou inmiddels naar de Spaanse hoofdstad zijn afgereisd om ervoor zorgen te zorgen dat zijn laatste en ultieme bod wordt geaccepteerd.

Opmerkelijke quotes van Michel Vorm. De man die woensdagavond het doel van het Nederlands elftal verdedigt tijdens de oefeninterland in en tegen Portugal denkt goed genoeg te zijn om Víctor Valdés op te volgen bij Barcelona. De Catalanen moeten over een jaar op zoek naar een nieuwe doelman, nu Valdés heeft laten weten dan transfervrij uit Camp Nou te vertrekken, en zouden Vorm al tijden op een shortlist hebben staan.

'Als ik de verhalen mag geloven dan volgt Barcelona mij wel', zegt Vorm in gesprek met ThePostOnline.nl. 'Of ik er goed genoeg voor ben? Ja, ik ben goed genoeg voor Barcelona. Zulke clubs gaan niet over één nacht ijs en zullen nooit een speler aantrekken die één goede wedstrijd speelt. Als dat soort clubs je volgt, dan denk ik dat je goed genoeg bent.'

Het al dan niet aanstaande vertrek van Luis Suarez blijft de headlines in de internationale media domineren. Vannacht heeft Martin Charquero, een Uruguayaanse journalist, op Twitter naar buiten gebracht dat Suarez niet zal vertrekken bij Liverpool. Volgens Charquero heeft de steun van de fans tijdens de afgelopen tijd zijn beslissing om toch te blijven beïnvloed. Om zijn loyaliteit kracht bij te zetten zou een vernieuwing  van zijn nog lang doorlopende contract nu zelfs tot de mogelijkheden behoren.

Suarez' ploeggenoot Steven Gerrard had dinsdag in ieder geval nog geen lucht gekregen van de -vermeende- opmerkelijke U-bocht van de Uruguayaan. Wel stelde de 33-jarige aanvoerder van Liverpool te weten dat Suarez in geen geval naar een van de concurrenten in de strijd om Champions League-voetbal zou vertrekken. Met name Arsenal werd de laatste weken steevast genoemd als kandidaat om de 26-jarige ex-Ajacied uit zijn lijden op Anfield te verlossen.

Door naar de eveneens op een transfer azende Wayne Rooney. Volgens The Guardian heeft de clubleiding van Manchester United besloten dat de 27-jarige aanvaller in geen geval wordt verkocht aan Chelsea, welk bedrag de Londenaren ook bieden. Dat Rooney de verhoudingen in de kleedkamer mogelijk verstoort als hij op Old Trafford blijft, neemt de leiding van United op de koop toe. Aan manager David Moyes de taak om Wazza weer in het gareel te krijgen.

De beslissing van United is een tegenvaller voor Chelsea-manager José Mourinho, die nog altijd op zoek is naar een nieuwe aanvalsleider. Behalve Rooney prijkt ook Samuel Eto'o op de verlanglijst van The Special One, maar volgens de zaakwaarnemer van de Kameroener is een vertrek bij het sanerende FC Anzhi helemaal niet aan de orde. Eto'o zou zijn jaarsalaris van twintig miljoen euro 'gewoon' uitbetaald krijgen, waardoor geïnteresseerde clubs als Chelsea en ook Napoli en Internazionale wel erg diep in de buidel moeten tasten om hem in te lijven.

Willian, ploeggenoot van Eto'o bij Anzhi, zou wel aan de vooravond van een vertrek uit Dagestan staan. En volgens The Daily Mirror is Liverpool erop gebrand om de Braziliaanse dribbelaar vast te leggen als topaankoop van de zomer van 2013. Willian (foto) kwam in januari van dit jaar nog voor 35 miljoen euro over van Shakhtar Donetsk, dus goedkoop is hij allerminst. In de jacht op Champions League-voetbal zou dat echter geen probleem zijn voor de eigenaren van The Reds.

We sluiten ons dagboek af in Turijn, waar Tuttosport twee Eredivisie-spelers nog maar eens in verband brengt met Juventus. De Oude Dame zou rechtsback Stephan Lichtsteiner willen verkopen aan Arsenal, om vervolgens de momenteel geblesseerde Daryl Janmaat voor 8,5 miljoen euro op te halen bij Feyenoord.

En daarmee is Juve nog niet klaar, want het geld dat Lichtsteiner opbrengt zou de regerend landskampioen ook willen investeren in de komst van Ajax-spelmaker Christian Eriksen, die al meerdere keren heeft laten weten te willen vertrekken uit Amsterdam als een Europese topclub zich voor hem meldt. Ook Liverpool en Tottenham Hotspur behoren echter nog altijd tot de geïnteresseerden voor de nog altijd pas 21-jarige Deen.

Bekijk hier al onze video's