Transferdagboek 14/07: Van der Vaart, Escudé, Carrroll

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 14/07: Van der Vaart, Escudé, Carrroll

Rafael van der Vaart mag zich dan wel hebben uitgesproken komend seizoen gewoon weer bij Tottenham Hotspur te spelen, bij Hamburger SV houdt de naam van de Oranje-international de gemoederen nog altijd bezig. Miljardair Klaus-Michael Kühne en HSV-fan ziet nog immer in Rafa de ideale man om zijn club weer successen te brengen en is ook bereid daarin zijn bijdrage te leveren.

Kühne eist echter actie van de clubleiding.'Mij wordt gezegd dat men hem wil hebben, de trainer wil hem hebben. Maar het ontbreekt aan het laatste zetje. Je moet actief aan zaken werken. Je moet de gok nemen.'

Een andere Ajacied is wel bezig zijn carrière elders een vervolg te geven. Alleen is nog de vraag waar Julien Escudé komend seizoen is te aanschouwen. De 33-jarige Franse verdediger van Sevilla was in gesprek met Villarreal, maar lijkt te kiezen voor de Turkse topclub Besiktas.

Na ruim twintig seizoenen in Italië te hebben gespeeld, lonkt er voor Filippo Inzaghi een transfer naar het buitenland. De 38-jarige spits zag zijn aflopende contract met AC Milan niet verlengd worden en is op zoek naar een nieuwe werkgever en dat zou zomaar eens Watford kunnen zijn. De club uit het Championship werd onlangs overgenomen door Udinese-voorzitter Giampaolo Pozzo, die kort daarna Gianfranco Zola aanstelde als manager. Mocht Inzaghi er deze zomer toch niet in slagen een club te vinden, dan kan hij bij AC Milan terugkeren als jeugdtrainer.

Tottenham Hotspur maakte vrijdag bekend dat het deze zomer afscheid neemt van Louis Saha, die in januari werd overgenomen van Everton. De 33-jarige Franse spits kreeg geen nieuwe verbintenis op White Hart Lane, waardoor The Spurs op zoek gaan naar een nieuwe spits. De club uit Noord-Londen is daarvoor uitgekomen bij Adrián López Álvarez, die onder contract staat bij Atlético Madrid. De 24-jarige aanvaller, die in twee interlands voor Spanje één keer het net wist te vinden, heeft een clausule in zijn contract staan dat hij voor vijftien miljoen euro mag vertrekken.

Andrew Carroll maakte begin 2011 voor ruim veertig miljoen euro de overstap van Newcastle United naar Liverpool, maar wist de afgelopen anderhalf jaar allerminst te overtuigen bij The Reds. Deze zomer wordt de kopsterke spits met meerdere clubs in verband gebracht, waaronder AC Milan. Maar ook vanuit de Premier League is er interesse. Bijvoorbeeld van West Ham United-manager Sam Allardyce. 'Ik kan niet zeggen dat ik geen belangstelling heb voor Carroll, hij is een speler met status in de Premier League. Het is echter maar zeer de vraag of Carroll wel trek heeft in een overgang naar West Ham.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's