Transferdagboek 14/07: Boateng, Jesé en Ibrahimovic

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 14/07: Boateng, Jesé en Ibrahimovic

Kevin-Prince Boateng doet het uitstekend in dienst van AC Milan en heeft al vaker laten weten tevreden te zijn bij de Rossoneri. Toch wordt er gesproken over een voortijdig vertrek van de 26-jarige middenvelder uit Milaan. Boateng wordt in verband gebracht met Galatasaray, dat ver wil gaan om hem in te lijven.

Daarvoor wordt alles uit de kast getrokken. De belangrijkste man in de onderhandelingen moet namelijk Wesley Sneijder worden. Toen hij nog in Italië speelde voor stadsgenoot Internazionale zochten de twee elkaar vaak op. Trainer Fatih Terim hoopt dat Sneijder zijn vriend Boateng kan overtuigen van een stap naar Istanbul.

Tottenham Hotspur hoopt al enige tijd Jesé Rodriguez los te peuteren bij Real Madrid, maar de Engelse club kan de pogingen om het talent binnen te halen staken. De twintigjarige vleugelspeler wordt gezien als een van de grootste talenten van de Madrilenen. Op het WK onder 20 maakte Jesé veel indruk bij het Spaanse team met vijf doelpunten, waarop Tottenham Hotspur informeerde naar zijn diensten.

Maar de hoop op een transfer is vervlogen, nu Real Madrid heeft aangegeven dat Jesé een kans gaat krijgen in het eerste team. Naar verluidt zou Jesé de moordende concurrentie op het middenveld bij Real Madrid gewoon aan willen gaan. Het contract van de Spanjaard loopt volgend jaar af.

Het is nog even afwachten op het definitieve akkoord, maar dat Edinson Cavani de stap naar Paris Saint-Germain maakt lijkt een kwestie van tijd. Veel supporters dromen al van de aanvalslinie die Parijs de nodige prijzen moet gaan opleveren: Cavani met Zlatan Ibrahimovic (foto onder). Maar volgens Napoli-president Aurelio De Laurentiis zullen de twee wereldspitsen niet met elkaar gaan spelen. Volgens De Laurentiis, die al weken met Paris Saint-Germain in onderhandeling is over de verkoop van Cavani, mag Ibrahimovic zijn koffers pakken als de deal rond is. 'Hem is een transfer beloofd als Cavani naar PSG gaat', stelde de clubpresident in Tutto Napoli. Mocht De Laurentiis de waarheid spreken, dan is de kans dus groot dat Ibrahimovic al na één jaar weer vertrekt uit Parijs.

De transfer van Óscar Cardozo van Benfica naar Fenerbahçe leek lange tijd onmogelijk. Vorige maand werd duidelijk dat de Portugezen rond de vijftien miljoen euro wilden incasseren voor de aanvaller, terwijl Fenerbahçe niet verder wilde gaan dan tien miljoen euro. De Turkse topclub is echter van gedachten veranderd.

Voorzitter Aziz Yildirim laat het er namelijk niet bij zitten en heeft zelfs gegarandeerd dat de speler in kwestie deze zomer nog overstapt naar Fenerbahçe. Toen een fan van de Turkse club vroeg naar de situatie rondom Cardozo, was Yildirim stellig. 'Maak je geen zorgen, we werken er hard aan dat Cardozo volgend jaar voor ons speelt.' Wordt vervolgd.

De toekomst van Yassine El Ghanassy ligt mogelijk in de Franse competitie. De aanvaller (foto onder met Marco van Basten) werd afgelopen seizoen door AA Gent eerst verhuurd aan West Bromwich Albion, maar omdat hij daar zijn draai niet kon vinden werd hij later gestald bij SC Heerenveen. Daar ging het een stuk beter, hetgeen heeft geleid tot interesse uit Frankrijk. Bij zowel Évian TG als bij Valenciennes is El Ghanassy nu een van de belangrijkste doelwitten geworden. Volgens La Dernière Heure is het echter afwachten wat de wens van El Ghanassy zelf is. De aanvaller liet eerder deze zomer weten de Premier League nog niet uit zijn hoofd te hebben gezet.

Afgelopen seizoen degradeerde Queens Park Rangers uit de Premier League, maar de club moet zo snel mogelijk weer terugkeren op het hoogste niveau. De ploeg van manager Harry Redknapp staat weliswaar op het punt om Júlio César kwijt te raken, maar zelf is de Londense club ook druk bezig met versterkingen. Zo is Javier Saviola de beoogde nieuwe aanvaller. De 31-jarige Argentijn, met een verleden bij Barcelona én Real Madrid, zit zonder club nadat zijn contract met Málaga niet werd verlengd.

Maar Saviola heeft concurrentie. Grote concurrentie zelfs, want ook Peter Crouch wordt gevolgd. De 2.01 meter lange spits is een oude bekende van Redknapp, met wie hij eerder samenwerkte bij Portsmouth (twee keer), Southampton en Tottenham Hotspur. In het seizoen 2000/01 speelde Crouch al eens voor QPR, waar hij toen twaalf keer scoorde. Overigens staat hij nog tot medio 2015 onder contract bij Stoke City.

Dan over naar Noord-Londen, waar Arsenal in 2005 afscheid nam van Patrick Vieira. Sindsdien is manager Arsène Wenger op zoek naar een geschikte vervanger, maar acht jaar later is deze er nog altijd niet. Stéphane M'Bia (QPR) was in beeld, maar The Gunners gaan nu voor Geoffrey Kondogbia. De twintigjarige Fransman speelt voor Sevilla en maakte de afgelopen weken indruk tijdens het WK Onder-20.

AS Roma is dicht bij een overeenkomst met PSV over de transfer van Kevin Strootman, die in de Italiaanse hoofdstad als opvolger wordt gezien van Daniele De Rossi. Want volgens The Telegraph lijkt het er steeds meer op dat de 29-jarige middenvelder naar Chelsea vertrekt. De club uit Londen heeft veertien miljoen euro over voor De Rossi, die graag om de prijzen wil spelen en baalt dat dat bij Roma niet kan.

Bekijk hier al onze video's