Transferdagboek 14/01: Emanuelson, Suarez en Luiz

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt zoals vanouds een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 14/01: Emanuelson, Suarez en Luiz

Dat Luis Suarez op de lijstjes van veel Europese topclubs staat, is wel zeker. Bij Liverpool zou de naam van de Uruguayaan echter met dikgedrukte letters op de bovenste regel prijken. Kenny Dalglish ziet de Ajax-spits volgens The Sun als de aanvaller die Liverpool verlossing moet brengen. Het prijskaartje van Suarez: minimaal twintig miljoen euro.

Suarez is niet de enige Ajacied die in de belangstelling staat van Liverpool. De kwakkelende Reds zien Urby Emanuelson volgens The Telegraph als versterking voor de breedte van de selectie. Naast de Ajacied galmt naar verluidt ook de naam van het Belgische wonderkind Eden Hazard (Lille) door de wandelgangen van het roemruchte Anfield.

Van de ene in crisis verkerende Engelse topclub naar de andere. David Luiz (Benfica) moet de Chelsea-defensie versterken. Om de transfer te bewerkstelligen moeten de Portugezen liefst 25 miljoen euro naar Portugal overmaken. De komst van de Braziliaan zou een verhuur van Jeffrey Bruma tevens mogelijk maken. Hamburger SV houdt de ontwikkelingen daarom nauwlettend in de gaten.

Mark Hughes hoopt bij Fulham een hernieuwde samenwerking met Shaun Wright-Phillips aan te gaan. De buitenspeler kreeg donderdag te horen dat hij mag vertrekken bij Manchester City, de club waar Hughes eerder de scepter zwaaide.

Tot slot een opmerkelijk gerucht uit de Engelse media. Hoewel Real Madrid kampt met een spitsenschaarste zou Karim Benzema toch mogen vertrekken bij De Koninklijke. Een eventuele transfersom zou in een vervanger van de Fransman geïnvesteerd worden.

Bovendien werd vrijdag bekend dat de Spaanse nummer twee, waar dit eerder niet mogelijk leek, toch een (tijdelijke) vervanger van de geblesseerde Gonzalo Higuaín aan te trekken. Trainer José Mourinho kan zo drie vliegen in één klap slaan. De in de ogen van de Portugees enigszins luie Benzema vervangen en een extra spits binnenhalen. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's