Transferdagboek 13/08: Bale, Dani Alves, Parker en Vossen

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 13/08: Bale, Dani Alves, Parker en Vossen

We beginnen dit keer in Noord-Londen, waar Tottenham Hotspur op het punt staat om afscheid te nemen van een middenvelder. Scott Parker is volgens The Daily Mail namelijk op weg naar Queens Park Rangers, waar hij wordt herenigd met manager Harry Redknapp. Daarmee werkte hij eerder samen bij The Spurs. Bij Tottenham kreeg Parker deze transferperiode concurrentie van Paulinho, terwijl ook Étienne Capoue (Toulouse) en Chistian Eriksen (Ajax) nog worden genoemd als potentiële aankopen.

Arsenal zou ook graag een middenvelder aan zijn selectie toevoegen en heeft Luiz Gustavo hoog op de verlanglijst staan. De Braziliaan heeft bij Bayern München weinig uitzicht op speeltijd en hakt nog deze week de knoop door over zijn toekomst. 'Hij zal donderdag met een statement komen', meldt zijn zaakwaarnemer Roger Wittmann. Overigens is Arsenal niet de enige geïnteresseerde club, want ook Napoli en VfL Wolfsburg hopen op de komst van Luiz Gustavo.

Paris Saint-Germain hield zich tot dusver rustig op de transfermarkt, al legde het wel ruim zestig miljoen euro neer voor Edinson Cavani (Napoli). Maar de regerend kampioen van Frankrijk hoopt ook Dani Alves naar Parijs te halen. De rechtsback van Barcelona weigerde eerder al een transfer naar PSG uit te sluiten en mogelijk komt het daar deze zomer nog van. Dat zou slecht nieuws betekenen voor Gregory van der Wiel, die op dit moment op die positie tweede keus is achter Christophe Jallet.

Het zal Racing Genk-coach Mario Been minder bevallen, maar er wordt flink getrokken aan Jelle Vossen. De spits zou zich volgens The Daily Star mogen verheugen in de belangstelling van Newcastle United, dat dus niet alleen Franse versterkingen op het oog heeft.

De club van manager Alan Pardew zou liefst zeven miljoen euro over hebben voor de Belgische international. The Sun komt met hetzelfde bericht, alleen een ander transferbedrag. Voor Genk is te hopen dat de tweede tabloid gelijk heeft; daar gaat het namelijk om ruim elf miljoen euro.

Besiktas is vastberaden een nieuwe grote naam naar Turkije te halen. De clubleiding heeft een gesprek aangevraagd met de belangenbehartigers van niemand minder dan Ronaldinho. De 33-jarige balkunstenaar staat momenteel onder contract bij Atlético Mineiro in zijn vaderland. Daar loopt zijn verbintenis medio januari af, zodat de Turken dan kunnen toeslaan. Maar het liefst zouden zij de Braziliaan al op korte termijn presenteren.

Van Ronaldinho naar een ander aanvaller die in het verleden in Barcelona zowel verdedigers al uitsmijters van discotheken het leven zuur maakte: Samuel Eto'o. De Kameroener verdient momenteel twintig miljoen euro netto bij FC Anzhi, maar daar mag hij vanwege een grootscheepse saneringsoperatie vertrekken.

Zelf heeft Eto'o een uitgesproken voorkeur voor de nieuwe spekker van zijn rekening: Chelsea. En ook dat heeft weer een oorzaak. Daar zit José Mourinho. 'En met José is het nooit saai. Ik wil graag weer onder hem spelen', aldus Eto'o, die nog een tot de volgende zomer doorlopend contract heeft. Met andere woorden: de spits heeft twintig miljoen euro over om in Londen de concurrentie aan te gaan met onder anderen Fernando Torres.

Xabi Alonso (31) verkeert al maanden in onzekerheid over zijn toekomst. Verlengen of vertrekken, dat is de vraag kijkend naar zijn contract. De Spaanse middenvelder is nog tot de zomer van 2014 eigendom van Real Madrid, maar daar zou Fiorentina maar wat graag verandering in brengen. De Italianen zien in Alonso de nieuwe regisseur van hun elftal en hopen Liverpool (zijn oude club) en Juventus te slim af te zijn. En als dat nu niet lukt, dan maar transfervrij in 2014, kent Cadena Ser de plannen.

Hij komt wel. Hij komt niet. Hij kost honderd miljoen euro. Hij is toch 115 miljoen euro waard. Het verhaal van Gareth Bale in een notendop. Toch zouden de transferperikelen rond de Welshman van Tottenham Hotspur wel eens een aparte wending kunnen nemen. The Telegraph weet dat Real-coach Carlo Ancelotti bij nader inzien toch niet zo gecharmeerd is van de linkspoot. Wellicht dat het transferbedrag daar iets mee te maken heeft?

Bekijk hier al onze video's