Transferdagboek 12/08: Igboananike, Romero, CR7 & Costa

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/08: Igboananike, Romero, CR7 & Costa

Manchester United verzekerde zich zondag van de Community Shield door op Wembley Wigan Athletic met 2-0 te verslaan. Robin van Persie was met twee doelpunten de grote uitblinker en de Nederlander krijgt er mogelijk Cristiano Ronaldo bij als ploeggenoot. De Portugees wordt namelijk in verband gebracht met een terugkeer naar Old Trafford. Antonio Valencia heeft afstand gedaan van rugnummer 7, het nummer waarmee Ronaldo in het verleden furore maakte in Manchester. Valencia gaat weer spelen met nummer 25, dat hij ook in zijn eerste jaar droeg. Daardoor lijkt de weg vrij voor de rentree van CR7.

Dan over naar AS Monaco, dat graag een doelman wil toevoegen aan zijn sterrenensemble. Víctor Valdés werd al eerder genoemd, maar de 31-jarige Spanjaard besloot zijn nog één seizoen doorlopende contract uit te dienen bij Barcelona. Italiaanse media melden dat Sergio Romero nu in beeld is bij de Monegasken. De 26-jarige Argentijn heeft momenteel een verbintenis bij Sampdoria, dat hem in de zomer van 2011 overnam van AZ.

In Engeland wachten de stadionspeakers van Crystal Palace, Fulham en West Ham United de resterende maand in spanning af. Op 2 september sluit de transfermarkt en het zou zomaar kunnen dat Kennedy Igboananike voor die tijd nog vertrekt naar een van de drie Premier League-clubs. De 24-jarige spits uit Nigeria staat nu nog onder contract bij het Zweedse AIK, waar hij dit seizoen in zeventien competitiewedstrijden goed was voor negen doelpunten.

Zowel Diego Costa als Arda Turan blijft trouw aan Atlético Madrid. Het duo staat in de nadrukkelijk belangstelling van enkele topclubs maar gaf desalniettemin aan gewoon aan te willen blijven. Turan wil vooralsnog niet ingaan op aanbiedingen van onder meer Galatasaray en AS Monaco, terwijl Diego Costa wordt gezien als mogelijk opvolger van Luis Suarez bij Liverpool. Voorlopig lijkt trainer Diego Simeone gewoon gebruik te kunnen maken van het duo, al sluit de transfermarkt pas over drie weken.

Bakaye Traoré overweegt een overstap naar Anderlecht. De kampioen van België is naarstig op zoek naar versterkingen en hoopt de middenvelder van AC Milan over te nemen. In Brussel wordt hij in dat geval de opvolger van de naar Lazio vertrokken Lucas Biglia. Behalve de 28-jarige Traoré hoopt John van den Brom zich ook eerdaags te versterken met Aleksandar Mitrovic. Afgelopen weekend circuleerde in diverse Belgische media nog het gerucht dat Anderlecht het bod op de talentvolle Serviër van Partizan Belgrado had ingetrokken, maar dat blijkt niet het geval.

Volgens diverse Britse media is Stewart Downing dicht bij een overstap naar West Ham United. Met de transfer van de 29-jarige middenvelder zou een bedrag van circa 5,5 miljoen euro gemoeid zijn. Dat is opvallend aangezien Downing twee jaar geleden door Liverpool nog voor ruim twintig miljoen euro werd overgenomen van Aston Villa.

Francesco Totti (foto boven) raakt een beetje gefrustreerd omdat er weinig schot zit in zijn contractverlenging. De Italiaanse vedette wil graag verlengen bij AS Roma, maar die club lijkt de contractverlenging van Daniele De Rossi als prioriteit te hebben gesteld.

De aanvaller heeft afgelopen week een gesprek met president James Pallota gehad, waarin Totti heeft verteld dat er voor hem geen andere club is dan AS Roma. Logisch, aangezien hij al vanaf het seizoen 1992 (!) voor I Luppi speelt.

'Als ik fysiek nog in staat ben, wil ik doorgaan met voetballen', vertelde Totti. 'Ik heb een prachtige, lange carrière gehad, maar terwijl de tijd doorloopt gaan de dingen wel erg snel. Ik ben dus blij met mijn carrière, alhoewel ik iemand ben die weet waar mijn plafond ligt. We hadden meer prijzen met Roma kunnen winnen, maar dat is helaas niet gebeurd.'

De afgelopen tijd heeft Luis Suarez veel kritiek over zich heen gekregen. De aanvaller van Liverpool heeft al een paar keer aangegeven Liverpool te willen verlaten en stelt zelfs dat hij weg mocht als The Reds geen Champions League zouden spelen, hetgeen het geval is.

In de chaos rondom de temperamentvolle Uruguayaan is er echter één iemand die voor de aanvaller in de bres springt. Landgenoot Edinson Cavani, aanvalskompaan van Suarez in de nationale ploeg en zelf voor 63 miljoen euro overgestapt van Napoli naar Paris Saint-Germain, staat zijn collega bij.

'De coach van Liverpool kan wel praten over trouw zijn en disrespect, maar misschien moet hij eens in het woordenboek opzoeken wat het betekent. Luis had vorig jaar al de kans om naar een grote club te gaan, maar toen koos hij ervoor om te blijven knokken met Liverpool. Kijk, dát is wat je trouw noemt.'

Suarez traint ondertussen apart van de groep, aangezien manager Brendan Rodgers wil dat hij zijn excuses aan zijn teamgenoten aanbiedt. Ook moet de aanvaller volgens Rodgers zijn gedrag goedpraten.

Het is volgens de kranten wachten totdat Gareth Bale zijn handtekening heeft gezet bij Real Madrid, maar volgens de Engelse tabloids zijn er nieuwe ontwikkelingen in de transfersoap die weer reden tot leesvoer geven.

Manchester United heeft volgens The Daily Mirror aangegeven Bale te willen contracteren, voor een onbekend geldbedrag én de Mexicaanse aanvaller Javier Hernández. Of United met dezelfde astronomische bedragen als Real Madrid kan komen is niet bekend, om nog maar te zwijgen over de gedachte dat Spurs de sterspeler naar een concurrent uit de competitie laat vertrekken.

Met nog drie weken te gaan heeft Manchester United nog geen enkele grote aankoop gedaan, waardoor ze de fans met de aankoop van dé speculatie deze transferperiode tevreden kunnen stellen. Overigens kunnen de fans al enigszins tevreden zijn: gisteren veroverde United het Community Shield dankzij een zege van 2-0 op Wigan Atheltic. Oranje-aanvoerder Robin van Persie tekende voor beide treffers.

Bekijk hier al onze video's