Transferdagboek 12/07: Ince, Krul, Modric en Suarez

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/07: Ince, Krul, Modric en Suarez

Real Madrid versterkte zich deze transferperiode al met Asier Illarramendi en Isco en de komst van deze Spaanse talenten gaat mogelijk ten koste van Luka Modric. De 27-jarige middenvelder kwam vorig jaar voor bijna veertig miljoen euro over van Tottenham Hotspur, maar keert mogelijk deze zomer weer terug naar de Premier League.

Verschillende Engelse en Spaanse media melden dat Manchester United de Kroaat wil contracteren, nu de regerend landskampioen vreest de strijd om Thiago Alcântara te verliezen. De 22-jarige middenvelder van Barcelona lijkt op weg naar het Bayern München van trainer Pep Guardiola. Modric moest echter wel minimaal 35 miljoen euro opbrengen.

Melbourne Victory hoopt op een Del Piero Effect en doet er alles aan om Fabrizio Miccoli te overtuigen. De 33-jarige aanvaller vertrok transfervrij bij Palermo, dat degradeerde uit de Serie A. In 165 competitiewedstrijden namens de Sicilianen scoorde Miccoli 74 keer, waardoor er veel interesse is. Melbourne Victory hoopt echter dat de spits zijn landgenoot Alessadro Del Piero - die een jaar geleden tekende bij Sydney FC - achterna wil.

Dan over naar Londen, waar Arsenal op zoek is naar een nieuwe doelman. Júlio César en Pepe Reina werden al met The Gunners in verband gebracht, maar manager Arsène Wenger zou een nieuw doelwit op het oog hebben: Tim Krul. De 25-jarige doelman maakte de afgelopen seizoenen veel indruk bij Newcastle United, maar zou graag om de prijzen spelen. Of Arsenal dan een goede keuze is, is de vraag...

Thomas Ince was deze transferperiode een gewilde speler, maar de 21-jarige aanvaller blijft bij Blackpool. Cardiff City en Swansea City waren al dicht bij een akkoord met The Seasiders over de transfer van de zoon van Paul Ince, voormalig international van Engeland en trainer van Blackpool. Maar omdat Ince Jr. nu zelf vader is geworden, heeft hij besloten zijn club trouw te blijven. In afwachting van de komst van Edinson Cavani, die volgens L'Equipe maandag wordt gekeurd bij Paris Saint-Germain, worden de geruchten over een vertrek van Zlatan Ibrahimovic steeds hardnekkiger.

PSG-trainer Laurent Blanc gaf al aan in het duo een complementair aanvalskoppel te zien, maar L'Equipe stelt dat Manchester City er alles aan doet om te voorkomen dat zowel Cavani als Ibrahimovic dit seizoen te bewonderen is in Parijs. Zlatan's zaakwaarnemer Mino Raiola zou na eerdere gesprekken met Real Madrid nu ook hebben onderhandeld met City, dat vorig jaar al interesse had om Ibrahimovic van, toen nog, AC Milan over te nemen.

Dat ook het Real van voormalig PSG-trainer Carlo Ancelotti aast op de 31-jarige Zweed heeft wellicht iets te maken met de geruchten dat Cristiano Ronaldo afgelopen week heeft gesproken met AS Monaco-eigenaar Dmitri Rybolovlev. Volgens Le10Sport heeft de Russische miljardair geprobeerd Ronaldo ervan te overtuigen om over een jaar naar het prinsdom te komen, als zijn huidige verbintenis, die Ronaldo vooralsnog niet wenst te verlengen, het laatste jaar ingaat.

Behalve Ibrahimovic wordt ook Luis Suarez met een transfer naar De Koninklijke in verband gebracht. Liverpool-manager Brendan Rodgers doet er evenwel alles om de Uruguayaanse aanvaller in Liverpool te houden. In een interview met Talksport steekt Rodgers in dusdanige mate de loftrompet over Suarez dat het er sterk op lijkt dat hij denkt zijn pupil op die manier op Anfield te kunnen houden. De laatste maanden kreeg de ex-Ajacied immers juist bergen kritiek te verduren na het bijtincident met Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic.

Rodgers bekent bijna dagelijks contact te hebben met Suarez. 'We communiceren voortdurend met elkaar en ik hoop dat alles nog goedkomt voordat de zomer voorbij is. We waarderen hem enorm als speler, hij heeft een geweldig seizoen gehad bij ons. Luis is een echte winnaar, een absolute tovenaar op het veld. We willen hem niet verkopen.'

Mogelijk heeft Chelsea-manager José Mourinho met zijn loftuitingen aan het adres van Wayne Rooney vergelijkbare bedoelingen. De Portugees roemde de momenteel geblesseerde aanvaller van Manchester United tijdens het trainingskamp in Thailand om zijn snelheid en directe manier van spelen.

United-manager David Moyes, eveneens in Thailand, was er als de kippen bij om een vertrek naar The Blues te ontzenuwen. 'Ik denk niet dat Mourinho bijbedoelingen had met die uitspraken. Ik vind het vervelend om mezelf te herhalen, maar ik doe het toch: Wayne is speler van Manchester United en dat zal hij blijven.' Real Madrid heeft ondertussen ook de hoop op de komst van Gareth Bale nog altijd niet opgegeven. Dat meldt The Daily Star vrijdagochtend. Hoewel Tottenham Hotspur zijn sterspeler absoluut niet kwijt wil en daarom een vraagprijs van liefst honderd miljoen pond (circa 115 miljoen euro) op zijn voorhoofd heeft geplakt, ligt in Santiago Bernabéu het shirt met rugnummer 11 al klaar voor de watervlugge Welshman.

Volgens bronnen rondom Florentino Pérez rust de preses niet voordat hij met Bale een nieuwe wereldster aan zijn al rijke collectie aanwinsten heeft toegevoegd. Op 21 juli hoopt Pérez persoonlijk te kunnen onderhandelen met de doorgaans weinig buigzame Spurs-voorzitter Daniel Levy, als Real in Engeland verblijft voor een oefenduel met Bournemouth. Die poging lijkt op voorhand tevergeefs, aangezien Real niet verder zou willen gaan dan 75 miljoen euro. En dat is toch echt veertig miljoen te weinig in de ogen van de Engelsen.

Zelf zijn The Spurs ook druk op zoek naar versterkingen, en met name de spitspositie vergt vers bloed. The Sun zegt te weten dat Christian Benteke het nieuwe doelwit van manager André Villas-Boas is.

De 22-jarige Belgische aanvaller diende onlangs een transferverzoek in bij Aston Villa, dat naar verluidt een bod van circa 23 miljoen euro tegemoet kan zien en daar bovendien ook nog een overbodige Spurs-speler – en niet de minste, Scott Parker wordt genoemd – bij krijgt. Net als Tottenham is ook Manchester City wanhopig op zoek naar een spits. Met alleen Sergio Agüero en Edin Dzeko, die gezamenlijk toch ook een slordige tachtig miljoen euro kostten (foto), als puntspelers heeft manager Manuel Pellegrini zijn pijlen al enige weken gericht op Álvaro Negredo.

Hoewel niets een vertrek bij Sevilla in de weg lijkt de staan na de komst van Carlos Bacca en de uitspraken van trainer Unai Emery, die stelde dat Negredo in het belang van de club moet vertrekken, heeft de 27-jarige Spanjaard zelf laten weten niet zo nodig weg te hoeven uit Andalusië. 'Ik heb het prima naar mijn zin. Als ik vertrek zou dat alleen maar zijn omdat het lucratief zou kunnen zijn voor zowel mijzelf als de club.'

City zal waarschijnlijk dus met heel wat zakken geld over de brug moeten komen als het Negredo naar Manchester wil halen. En deze zomer lijkt de clubleiding van The Citizens daar juist niet van gediend. De 63 miljoen euro die Napoli voor Edinson Cavani vroeg was de voorheen kwistig met geld strooiende club ook al te gortig, terwijl de komst van Fiorentina-aanvaller Stevan Jovetic vooralsnog uitblijft door zijn eveneens niet misselijke prijskaartje van ruim dertig miljoen euro.

Torenhoge vraagprijzen, ze lijken welhaast onlosmakelijk verbonden aan spelers die doelpunten maken tot kunst hebben verheven. Dat heeft ook Lazio aan den lijve ondervonden. De Romeinse bekerwinnaar struint de markt af op zoek naar een extra spits naast de op leeftijd rakende Miroslav Klose (35) en heeft in Alessandro Matri een geschikte kandidaat gevonden, ware het niet dat de aanvaller bij Juventus liefst 2,4 miljoen euro per jaar verdient.

Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Lazio daarom inmiddels een Plan B in werking gesteld. Die noodoplossing luistert naar de naam Alfred Finnbogason. De voor het doel ijskoude IJslandse goaltjesdief van SC Heerenveen scoorde afgelopen seizoen liefst 31 keer in officiële wedstrijden en wordt in Rome met zijn geschatte waarde van zes miljoen euro daarom gezien als een koopje. Met 'slechts' twee ton per doelpunt zijn aanvallers in Europa inderdaad al eens voor meer over de toonbank gegaan.

Bekijk hier al onze video's