Transferdagboek 12/07: Gordon, Kaká, Parker, Tévez

De transfermarkt is geopend en dus wemelt het van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 12/07: Gordon, Kaká, Parker, Tévez

Chelsea moet het een half jaar doen zonder Mickaël Essien, die vrijdag een zware knieblessure opliep. Manager André Villas-Boas wil daarom een controlerende middenvelder aantrekken en is in zijn zoektocht uitgekomen bij Scott Parker. De zesvoudig international van Engeland degradeerde het afgelopen seizoen met West Ham United en werd sindsdien in verband gebracht met een overstap naar Tottenham Hotspur. Maar Chelsea hoopt dat Parker oren heeft naar een tweede periode op Stamford Bridge; van januari 2004 tot juli 2005 was hij ook al speler van The Blues.

Naast een controlerende middenvelder hoopt Villas-Boas ook een spelmaker aan zijn selectie toe te voegen en Luka Modric is de grote favoriet. Maar stadsgenoot Tottenham Hotspur wil de 25-jarige Kroaat onder geen beding laten gaan. Daarom kijkt Chelsea naar alternatieven en lijkt er één gevonden te hebben bij Real Madrid. Kaká verhuisde in de zomer van 2009 voor liefst 68 miljoen euro naar De Koninklijke, maar kan de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. De 29-jarige Braziliaan lijkt daarom open te staan voor een nieuwe start in Londen.

Mehdi Carcela-Gonzalez kwam het afgelopen seizoen in het nieuws vanwege de blessure die hij opliep tijdens het kampioensduel met RC Genk. Een trap van Chris Mavinga leverde de middenvelder van Standard Luik een zware gezichtsblessure op, waarvan hij nog altijd niet hersteld is. Dat weerhoudt Spartak Moskou er niet van om een bod te doen van 9,1 miljoen euro. Carcela-Gonzalez kan dus ploeggenoot worden van Demy de Zeeuw, maar ook Valencia is geïnteresseerd in de Belgisch international.

Manchester City komt vooral in het nieuws vanwege alle spelers die op de nominatie staan om naar het City of Manchester Stadium te verhuizen, maar er is één die heel graag wil vertrekken. Carlos Tévez heeft al diverse keren aangegeven te willen vertrekken, aangezien hij het sombere Engelse weer zat is. De aanvaller werd al in verband gebracht met Internazionale en Real Madrid, maar ook zijn oude club Corinthians heeft zich gemeld. De Braziliaanse ploeg heeft naar verluidt al een bod van bijna veertig miljoen euro gefaxt naar Man City.

Tot slot Graig Gordon, die zich tot de transfer van David De Gea naar Manchester United de duurste doelman uit de Premier League mocht noemen. De 28-jarige Schot werd het afgelopen seizoen uit de basis gespeeld door de jonge Belg Simon Mignolet, maar over interesse heeft hij niet te klagen. Arsenal, Celtic en Manchester City zien de veertigvoudig international graag komen.

Bekijk hier al onze video's