Transferdagboek 12/06: Poli, Cardozo en Aubameyang

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/06: Poli, Cardozo en Aubameyang

AC Milan lijkt zich een van deze dagen te versterken met Andrea Poli, middenvelder van Sampdoria. Het gerucht, dat al een paar maanden gaat, lijkt nog voor het weekeinde een feit te worden. De 23-jarige Poli speelt dan voor de tweede keer in zijn nog prille carrière in Milaan, maar voor het eerst in het rood-zwart. Saillant detail is namelijk dat de middenvelder in het seizoen 2011/12 voor aartsrivaal Internazionale speelde.

De Nerazzurri lichtten de optie tot koop destijds echter niet. Afgelopen seizoen maakte Poli bij Sampdoria echter zo’n sterke indruk, dat AC Milan hem overneemt. Met de transfer geeft de Milanese club direct een signaal af om het huidige elftal te verjongen. Om diezelfde reden werd het contract van routinier Massimo Ambrosini, inmiddels al 36 jaar, niet verlengd. Daar doen ze overigens bij de buren niet moeilijk over, aangezien de momenteel geblesseerde vedette Javier Zanetti op veertigjarige leeftijd zijn contract met één jaar heeft verlengd.

Over vedettes gesproken; wie aan het afgelopen seizoen van Benfica denkt, denkt aan Oscar Cardozo. De aanvaller kende individueel een sterk jaar bij de club uit Lissabon, maar greep met zijn teamgenoten naast de Europa League, het landskampioenschap én de nationale beker.

Toch bleven zijn prestaties niet onopgemerkt. Waar Fenerbahçe al concreet is geweest, volgen Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur en Everton de Paraguayaanse aanvaller nu ook. Dat Cardozo gefrustreerd is over het ongelukkige einde van een seizoen dat succesvol leek te worden was te zien bij het verliezen van de bekerfinale, toen hij trainer Jorge Jesus een duw gaf.

Spelen in de Premier League lijkt een droom voor velen voetballers, maar met de opkomst van de steenrijke clubs lijken de profs tegenwoordig vaker te kiezen voor de keiharde euro’s dan voor een eervol cv. Pierre-Emerick Aubameyang, nu nog onder contract bij Saint-Étienne, kan kiezen om volgend jaar te schitteren op Anfield, Old Trafford of het Emirates Stadium.

Niet voor de respectievelijk betreffende ploegen Liverpool, Manchester United of Arsenal, maar voor Newcastle United. Ruim 27 miljoen euro heeft de ploeg van manager Alan Pardew over voor het talent. Toch is de kans groot dat det 23-jarige aanvaller volgend jaar in Krasnodar of Grozny zijn uitwedstrijden speelt, aangezien het kapitaalkrachtige FC Anzhi de aanvaller wil contracteren. En om tegen het geld uit Dagestan op te boksen, wordt voor The Magpies nog een hels karwei… Om komend seizoen niet alleen maar afhankelijk te zijn van de doelpunten van Lionel Messi heeft Barcelona zijn pijlen volgens Sport gericht op Fernando Torres. De killer van Chelsea, zoals Torres door de Spaanse krant wordt genoemd, zou de nummer 9 zijn waar de Catalaanse grootmacht al tijden op jaagt.

Om een einde te maken aan de Messidependencia is Barça na het aantrekken van Neymar nog altijd op zoek naar een spits die per seizoen twintig tot 25 doelpunten maakt. Opmerkelijk genoeg had Torres de laatste jaren juist moeite om het net te vinden. Afgelopen seizoen overschreed hij voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 weer de grens van twintig officiële treffers door 22 keer te scoren.

De technische leiding van Barcelona denkt dat El Niño voor twintig miljoen euro is los te weken bij Chelsea, dat zelf hoopt Napoli-aanvaller Edinson Cavani in te lijven. Trainer José Mourinho heeft na zijn terugkeer bij Chelsea echter al gezegd dat hij Torres wil behouden. Saillant gegeven is dat met David Villa een andere gerenommeerde doelpuntenmaker mag vertrekken uit Camp Nou.

Ook AS Monaco is nog altijd niet uitgewinkeld. Zo zou Éric Abidal op het punt staan om een contract te tekenen bij de club van de Russische miljardair Dmitri Rybolovlev. De 33-jarige Franse verdediger is transfervrij, nadat zijn contract bij Barcelona niet werd verlengd.

Abidal zou volgens het Franse L'Equipe al nagenoeg rond zijn met de club waar hij tussen 2000 en 2002 de start van zijn loopbaan beleefde. Alleen de lengte van het contract zou nog een discussiepunt zijn. Behalve Abidal wordt ook Lassana Diarra, nu nog speler van FC Anzhi, in verband gebracht met de ambitieuze Monegasken. En daarmee is de koopzucht van Monaco nog niet gestild. Tenminste, als we het moeten afgaan op The Independent, dat exclusief meldt dat AS Monaco het mondiale transferrecord wil verbreken door Cristiano Ronaldo (foto) tot een komst naar het prinsdom te verleiden.

Monaco bereidt volgens de Engelse krant een bod van liefst honderd miljoen euro voor, vijf miljoen meer dan dat Real Madrid vier jaar geleden betaalde aan Manchester United. Real is er nog altijd alles aan gelegen om Ronaldo in het Santiago Bernabéu te houden, want voorzitter Florentino Pérez is volgens Spaanse media druk bezig om het in 2015 aflopende contract van de Portugese vedette open te breken tot 2018.

Monaco denkt echter dat het De Koninklijke af kan troeven. Ronaldo kan aan de Côte d'Azur de best betaalde speler te wereld worden met een jaarsalaris van liefst twintig miljoen euro netto. Door de gigantische belastingvoordelen die Monaco geniet, kan het de concurrenten in de strijd om de felbegeerde Ronaldo aftroeven. Real zelf, Paris Saint-Germain en Ronaldo's oude club Manchester United kunnen door de hogere belastingtarieven in hun land bij lange na niet tippen aan dat bedrag.

United zou daarom al bezig zijn met het aantrekken van een andere topaankoop. Volgens The Sun ligt er op Old Trafford een contract ter waarde van bijna zes miljoen euro per jaar klaar voor Robert Lewandowski (foto), die van zijn club Borussia Dortmund niet naar Bayern München mag vertrekken. Om Lewandowski ook in zijn laatste contractjaar in Dortmund te houden, zou de 24-jarige Poolse spits van de clubleiding van BVB al een salarisverhoging van drie miljoen euro hebben gehad. Met een jaarwedde van 4,5 miljoen hopen de beleidsbepalers van de verliezend Champions League-finalist hun sterspeler te kunnen behouden.

Dan over naar Italië, waar AC Milan bij monde van vice-voorzitter Adriano Galliani Stephan El Shaarawy op de markt heeft gebracht. Hoewel de twintigjarige aanvaller zelf al heeft gezegd in Milaan te willen blijven, zou hij nu mogen vertrekken. Napoli geldt als grootste kandidaat om Il Faraone over te nemen, zodra Edinson Cavani voor zestig miljoen euro is verkocht aan Chelsea of Manchester City.

Voor Cavani lonkt nog altijd een verhuizing van Italië naar Engeland, maar dat geldt vooralsnog niet voor Freddy Guarín. Volgens Sky Italia heeft Tottenham Hotspur Internazionale twintig miljoen euro geboden voor de Colombiaanse middenvelder met het snoeiharde afstandsschot, maar de Nerazzurri hebben dat bod geweigerd. Inter denkt dat er nog wel wat meer geld uit de onderhandelingen met Spurs valt te halen.

Datzelfde Italiaanse medium stelt overigens dat Tottenham wel op het punt staat zijn manager kwijt te raken. Want André Villas-Boas zou bij PSG als ideale opvolger gelden van Carlo Ancelotti, die nog altijd naar Real Madrid wil vertrekken. Eerder werd ook Guus Hiddink in verband gebracht met de Parijzenaren, maar inmiddels is bekend dat hij nog een jaar langer bij FC Anzhi blijft.

Tot slot nog een bericht rondom Steve McClaren, want volgens Engelse media geldt hij als voornaamste kandidaat om Wigan Athletic weer terug te brengen naar de Premier League. De winnaar van de FA Cup komt uit in de Europa League maar degradeerde wel naar het Championship.

Bekijk hier al onze video's