Transferdagboek 12/06: Keita, Modric en Romero

Het seizoen 2010/11 is net afgelopen en de transfermarkt is nog niet officieel geopend, maar het wemelt niettemin van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die voortdurend circuleren. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard ook in andere berichten op de site.

Transferdagboek 12/06: Keita, Modric en Romero

In Engeland is de strijd om Luka Modric in volle hevigheid losgebarsten. De fijnbesnaarde middenvelder van Tottenham Hotspur heeft de clubs voor het uitkiezen en dat zijn niet de minste. Zowel Chelsea, Manchester City als Manchester United ziet in de 25-jarige Kroaat dé sleutel naar de titel in 2012. Het bieden begint bij een bedrag van ruim 33 miljoen euro.

AC Milan is nog steeds op zoek naar versterkingen, met name om Andrea Pirlo te vervangen en om de linkerflank te verstevigen. Het oog is in die zoektocht gevallen op Seydou Keita. De Malinese middenvelder van Barcelona kan zelden rekenen op een basisplaats bij de Champions League-winnaar en daar lijkt komend seizoen niet direct verandering in te komen.

De geruchten dat Sergio Romero komend seizoen onder de lat staat bij AS Roma worden steeds hardnekkiger. De 24-jarige Argentijnse goalie heeft nog een contract tot medio 2013. De Alkmaarders kunnen dus uitzien naar een leuke transfersom voor Romero, die in Rome de naar Liverpool vertrokken Alexander Doni moet vervangen.

Nicklas Bendtner is het gebrek aan speeltijd bij Arsenal zat en wil weg. Bayern München toonde interesse en het Turkse Besiktas had ook wel oren naar de niet zo technische maar zeer sterke Deense aanvaller. Nu is ook de Italiaanse topclub Internazionale aangesloten bij het rijtje geïnteresseerden.

Bekijk hier al onze video's