Transferdagboek 11/07: Agger, Felipe Melo en Inzaghi

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 11/07: Agger, Felipe Melo en Inzaghi

Juventus kan deze zomer mogelijk afscheid nemen van Felipe Melo. De 29-jarige middenvelder kwam in de zomer van 2009 voor veel geld over van Fiorentina, maar wist in Turijn nooit de hooggespannen verwachtingen waar te maken. Afgelopen seizoen verhuurde Juve de Braziliaan aan Galatasaray, maar nu lijkt een definitief afscheid aanstaande. Spartak Moskou zou hem voor zo'n tien miljoen euro willen inlijven.

Real Madrid zou graag nog een centrale verdediger toevoegen aan zijn selectie en lijkt die gevonden te hebben in Daniel Agger. De 27-jarige Deen staat nu nog onder contract bij Liverpool, maar zou volgens The Daily Mail wel oren hebben naar een overgang naar de kampioen van Spanje. Liverpool heeft deze zomer niet veel geld te besteden omdat de club zich opnieuw niet wist te plaatsen voor de Champions League, daardoor zou een bod op Agger mogelijk in overweging worden genomen.

Filippo Inzaghi is inmiddels 38 jaar, maar is nog niet van plan het profvoetbal vaarwel te zeggen. Atalanta Bergamo, waar de spits in het seizoen 1996/97 goed was voor 24 doelpunten, werd genoemd als mogelijke nieuwe werkgever. 'Ik heb berichten gelezen over Inzaghi, maar er is helemaal niets van waar. Op dit moment is er geen sprake van een officiële benadering van de speler door onze club', stelt algemeen directeur Pierpaolo Marino.

Liverpool maakte onlangs kenbaar dat Andy Carroll deze zomer op huurbasis mag vertrekken. Volgens het Engelse Sky Sports wil West Ham United maar wat graag gebruik maken van dit buitenkansje. West Ham-manager Sam Allerdyce heeft bij de clubleiding aangedrongen werk te maken van de komst van de kopsterke aanvaller. De promovendus zou zelfs al op Anfield hebben geïnformeerd naar de voorwaarden om de Engels international tot het einde van het seizoen te huren.

Queens Park Rangers bekijkt de mogelijkheid om in navolging van Park Ji-Sung nog een Zuid-Koreaan naar Loftus Road te halen. Clubvoorzitter Tony Fernandes maakte kenbaar dat de 23-jarige Sung-Yueng Ki op de nominatie staat om de volgende Zuid-Koreaanse versterking van QPR te worden. Om de Aziatisch Speler van het Jaar 2009 aan te trekken moet er wel eerst nog een akkoord worden bereikt met zijn huidige werkgever Celtic.

Anzhi Makhachkala gaat deze transferperiode een nieuwe poging wagen om Wesley Sneijder naar Dagestan te lokken. De club van trainer Guus Hiddink zou naar verluidt 25 miljoen euro willen betalen voor de middenvelder van Internazionale, die bij de Russen een jaarsalaris van vijftien miljoen kan opstrijken. Vorig seizoen wist Anzhi al Sneijders voormalige ploeggenoot Samuel Eto'o met een vorstelijk salaris te strikken.

Alessandro Del Piero heeft de clubs voor het uitkiezen. De 37-jarige routinier heeft aanbiedingen liggen vanuit de hele wereld. Onder meer Muang Thong United uit Thailand heeft de aanvaller op de korrel. De kleine spits kan bij de Thaise topclub vijf miljoen euro per jaar verdienen. Ook in Brazilië is er belangstelling voor de voormalig Juventus-speler. Zo zou Flamengo zijn oog hebben laten vallen op de Italiaanse vedette.

Mogelijk volgt Del Piero daarmee het spoor van Clarence Seedorf, die enkele weken geleden AC Milan de rug toekeerde en een contract tekende bij Botafogo, evenals Flamengo afkomstig uit de metropool Rio de Janeiro. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's