Transferdagboek 11/01: Gallas, Guidetti, Balotelli, Biglia

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 11/01: Gallas, Guidetti, Balotelli, Biglia

Naar eigen zeggen is hij weer zo fit als een hoentje. John Guidetti (foto onder) wordt in De Kuip niet meer gemist dankzij de goede prestaties van vervanger Graziano Pellè. De kans dat de Zweed momenteel bij Manchester City slaagt lijkt echter ook vrij klein, aangezien hij onder meer Sergio Agüero, Mario Balotelli en Carlos Tévez voor zich moet dulden.

Een nieuwe verhuurperiode lijkt dus noodzakelijk voor de ontwikkeling van Guidetti, die vanwege een infectie lange tijd niet in actie kon komen. Bolton Wanderers liet eerder al doorschemeren geïnteresseerd te zijn in de goalgetter, maar ook vanuit Italië was er interesse.

Afgelopen zomer was Guidetti dicht bij een vertrek naar Siena, maar die verhuurperiode kaatste op het laatste moment af. Zaakwaarnemer Roberto De Fanti laat nu weten dat zijn volgende bestemming hoogstwaarschijnlijk in Engeland ligt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Dat Queens Park Rangers dit seizoen niet helemaal lekker loopt is reden voor de media om bijna elke verdediger te linken met de club van manager Harry Redknapp. Ook William Gallas, die Redknapp als trainer meemaakte bij Tottenham Hotspur, vindt zichzelf terug in het verlanglijstje van de hekkensluiter.

Het bedrag dat de Londenaren in januari mogen uitgeven aan versterkingen ligt volgens de media rond de twintig miljoen euro. Daarmee moeten twee verdedigers én twee aanvallers gehaald worden. Gezien de goede verstandhouding tussen Gallas en Redknapp zou het zomaar kunnen dat de Fransman White Hart Lane binnenkort verruilt voor Loftus Road.

Juventus en Fiorentina zijn weer eens verwikkeld in een heuse tweestrijd. Waar de twee clubs vorige zomer vochten om de handtekening van Dmitar Berbatov (hij vloog naar Italië voor Fiorentina terwijl een delegatie van Juve hem opwachtte op het vliegveld. Uiteindelijk koos de Bulgaar voor Fulham), is de strijd nu losgebarsten om Olympique Lyon-aanvaller Lisandro López.

De 29-jarige spits moet rond de negen miljoen euro kosten; een bedrag dat beide ploegen kunnen ophoesten. De Argentijn staat nog onder contract tot medio 2014 in Lyon, maar dat lijkt de Serie A-clubs niet in de weg te staan.

Mocht López voor Fiorentina kiezen, dan zet Juventus de zinnen op Athletic de Bilbao-spits Fernando Llorente. Overigens is het ook nog eens de vraag in hoeverre Lopez nodig is in Florence, aangezien Viola zich onlangs versterkte met Villarreal-aanvaller Giuseppe Rossi. Fabricio Coloccini is niet meer gelukkig in Engeland. De verdediger, momenteel onder contract bij Newcastle United, heeft bij de clubleiding aangegeven in januari te willen vertrekken wegens persoonlijke redenen.

Coloccini, inmiddels dertig, heeft geen formeel transferverzoek ingediend bij zijn club. Wel stelt de Argentijn gebukt te gaan onder een ‘persoonlijke crisis’. Het bestuur van The Magpies heeft al aangegeven alles in het werk te stellen om de verdediger te laten blijven. Afgelopen zomer tekende Coloccini zelfs nog een vierjarig contract bij Newcastle.

Het huidige seizoen is de verdediger achttien keer in actie gekomen (in alle competities) maar dat komt mede door een hamstringblessure en een schorsing van drie wedstrijden na zijn rode kaart tegen Liverpool.

Waar Coloccini de Premier League dus zo snel mogelijk wil verlaten, lijkt het erop dat voormalig FC Twente-speler Dedryck Boyata genoegen moet nemen met een lagere stap. In Enschede kon de verdediger van Manchester City zijn verwachtingen niet waar maken, maar The Citizens willen hem nu verhuren aan een club uit de Championship.

Bolton Wanderers en Nottingham Forest zitten achter Boyata aan. De eerstgenoemde club had de verdediger al eerder op huurbasis voor zich spelen.

In het Transferdagboek komen uiteraard niet alleen spelers ter sprake. De handen van trainer Pep Guardiola beginnen, nu hij alweer bijna een half jaar bezig is met zijn sabbatical, te jeuken. Zijn naam wordt bij elke Europese grootmacht genoemd, maar concreet werd het tot dusver echter nooit.

Chelsea laat de geruchtenmachine draaien door aan te geven geïnteresseerd te zijn in de verdiensten van de voormalig Barcelona-trainer. Rafael Benítez, onlangs aangesteld als manager van The Blues stopt aan het einde van het seizoen in Londen, wat ruimte biedt om Pep aan te stellen. Financieel is het aanbod, als we de Engelse media mogen geloven, ook zeer aantrekkelijk. Chelsea-eigenaar Roman Abramovich wil de trainer naar verluidt 22 miljoen euro per seizoen geven.

Wesley Sneijder en Galatasaray. Het is hét spraakmakende gerucht van de transferperiode tot nu toe. Broer Rodney wordt via Twitter zelfs gestalkt met vragen waar de toekomst van Wesley ligt.

De middenvelder zell laat vooralsnog weinig los over het vervolg van zijn loopbaan. Internazionale-trainer Andrea Stramaccioni: ‘Mijn gevoel bij Wesley blijft hetzelfde. Het is niet makkelijk om een speler van zijn kwaliteiten te vinden, maar of-ie nu blijft of weggaat, ik hoop dat deze zaak snel tot zijn einde komt.’

Mario Balotelli is in de Italiaanse sportkranten momenteel hét onderwerp van gesprek. Napoli-aanvaller Edinson Cavani heeft het 22-jarige enfant terrible uitgenodigd om in Napels te komen voetballen. 'Ik zou het fantastisch vinden om met hem samen te spelen. Hij heeft bewezen dat hij een kampioen is.'

Cavani belooft Balotelli bovendien zelf nog lang bij Napoli te blijven spelen, maar als het aan Manchester City ligt moet de clubleiding van de Napolitanen wel eerst dertig miljoen euro ophoesten. Dat is naar verluidt het prijskaartje dat om de nek van Balotelli is gehangen.

Volgens zijn zaakwaarnemer Mino Raiola is er echter helemaal geen sprake van een vertrek naar Italië. 'Die kans is op dit moment 0,0001 procent.' Interesse van Napoli zou absoluut niet aan de orde zijn, terwijl de komst naar AC Milan helemaal uitgesloten lijkt, nadat Milan-preses Silvio Berlusconi de zestienvoudig international had zwart gemaakt. 'Een grote fout', volgens Raiola.

Iemand die zijn boekje ook te buiten leek te gaan is Lucas Biglia. De Argentijnse middenvelder zit al sinds de feestdagen bij zijn familie in zijn vaderland en verscheen niet in het trainingskamp van Anderlecht. De clubleiding schakelde vervolgens advocaten in om zich voor te bereiden op mogelijke stappen.

Naar nu blijkt is Biglia echter helemaal niet uit op het forceren van de door hem zo gewenste transfer, maar zit hij ziek thuis. Anderlecht heeft een dokter richting de andere kant van de oceaan gestuurd om te checken of Biglia de waarheid spreekt. Manager Herman Van Holsbeeck ziet geen kwaad in de bedoelingen van Biglia. 'De deur staat open voor hem. Biglia is altijd een goeie captain en correcte prof geweest.' Anderlecht-fans: B<b></b>iglia, je bent voor altijd een van ons. We verlaten Brussel en strijken nog maar eens neer in Parijs, waar het meetrainen van Nicolas Anelka bij Paris Saint-Germain een hoop geruchten losmaakte. Volgens trainer Carlo Ancelotti komt de aanwezigheid van Anelka in de Franse hoofdstad louter voort uit een vriendendienst.

'We hebben er nog niet aan gedacht hem aan te trekken. Nicolas vroeg alleen maar om mee te mogen trainen. Hij speelde vroeger nog onder mij bij Chelsea en we zijn vrienden. Daarom laat ik hem meetrainen', aldus de Italiaanse oefenmeester over de 32-jarige Fransman, die een riante verbintenis bij PSG dus waarschijnlijk niet zal verkiezen boven zijn vorstelijke contract bij het Chinese Shanghai Shenhua.

Vanuit China is het bruggetje naar buurland Zuid-Korea makkelijk gemaakt. Volgens Bild staat Hamburger SV-aanvaller Heung-Min Son op het punt om zijn landgenoot Ji-Sung Park (ex-Manchester United, nu Queens Park Rangers) achterna te reizen naar de Premier League. Tottenham Hotspur zou tien miljoen euro over hebben voor de multifunctionele Zuid-Koreaan.

Bij de oude Londense werkgever van HSV-sterspeler Rafael van der Vaart en technisch directeur Frank Arnesen moet Son de concurrentiestrijd op de rechterflank aangaan met Aaron Lennon. Het zal manager André Villas-Boas, gezien de ongewenste deelname van Emmanuel Adebayor met Togo aan de Afrika Cup, bovendien niet slecht uitkomen dat Son de laatste drie duels bij HSV als diepe spits opdraafde. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's