Transferdagboek 10/07: Robinho, Giaccherini, Martínez

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/07: Robinho, Giaccherini, Martínez

De transfersoap rond de terugkeer van Robinho bij Santos is ten einde, al zal het resultaat niet zijn wat alle betrokkenen in gedachten hadden. De 29-jarige Braziliaan was er veel aan gelegen om AC Milan te verruilen voor zijn oude werkgever, maar het financiële plaatje paste niet in de plannen van de club waar hij zijn loopbaan begon.

Grof gezegd waren de eisen van Milan en Robinho Santos te gortig. Dat de Rossoneri hun vraagprijs hadden laten zakken van tien naar zeven miljoen euro was, naar nu blijkt, tevergeefs, en ook het water dat Robinho bij de wijn deed tijdens de salarisonderhandelingen was niet afdoende.

Emanuele Giaccherini lijkt wel aan de vooravond van een vertrek uit de Serie A te staan. De 28-jarige middenvelder van Juventus en de Italiaanse nationale ploeg maakte indruk tijdens het recente toernooi om de Confederations Cup en kan zijn optreden volgens Italiaanse media verzilveren met een transfer naar Sunderland.

Giaccherini kan bij Juventus niet altijd rekenen op een basisplaats en de regerend landskampioen zou daarom al een bod van circa acht miljoen hebben geaccepteerd. Voor een jaarsalaris van twee miljoen kan Giaccherini, net als Jozy Altidore, een contract voor vier seizoenen tekenen bij The Black Cats.

Het lijkt zo langzamerhand een wetmatigheid in het Europese topvoetbal: als FC Porto weer eens de beschikking heeft over een bekwame doelpuntenmaker is hij binnen no-time vertrokken naar een Europese topclub. Recente bewijzen: de miljoenentransfers van bijvoorbeeld Hulk (Zenit Sint-Petersburg) en Radamel Falcao (AS Monaco).

Jackson Martínez (foto) is de volgende spits die zich bij dat illustere rijtje lijkt te voegen. Napoli zou volgens Corriere dello Sport nog wat geld over hebben nu Edinson Cavani voor 63 miljoen euro naar Paris Saint-Germain gaat vertrekken. De zaakwaarnemer van de 26-jarige Colombiaan rekent zich al rijk: 'Cavani heeft laten zien wat hij waard is. Maar wat hij kan, kan Martínez beter.' Napoli versterkte zich dinsdag al met José Callejón, maar mogelijk trekken de Italianen nog een speler van Real Madrid aan. Volgens Corriere dello Sport is de club uit Napels dicht bij een akkoord met Raúl Albiol, die in de Spaanse hoofdstad niet kan rekenen op veel speeltijd. De 27-jarige Spaanse verdediger verlengde vorig jaar zijn verbintenis nog tot medio 2017, maar De Koninklijke zou openstaan voor een transfer. Overigens is Napoli niet de enige geïnteresseerde club, aangezien er vanuit de Primera División ook belangstelling is van Atlético Madrid en zijn oude club Valencia.

Andrea Ranocchia lijkt de Serie A juist te verlaten. De 25-jarige verdediger van Internazionale werd deze transferperiode al in verband gebracht met Manchester City én United, maar ook in Noord-Londen hebben de clubs Ranocchia op hun verlanglijstje staan. Arsenal en Tottenham Hotspur hebben hun pijlen gericht op de tienvoudig international van Italië, die nog tot de zomer van 2015 vastligt bij Inter. De voormalig Bari-verdediger zou echter wel openstaan voor een kans in de Premier League.

Datzelfde geldt voor Mathieu Flamini, die eerder al in de periode 2004-08 bij Arsenal onder contract stond. De nu 29-jarige middenvelder speelde de afgelopen vijf seizoenen voor AC Milan, maar daar werd zijn aflopende contract niet verlengd. Flamini is nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club en Manchester City zou de drievoudig international van Frankrijk graag aan zijn selectie toevoegen. Daar heeft Flamini zeker oren naar, want in gesprek met The Sun laat hij weten te dromen van een terugkeer naar Engeland. Een opvallend gerucht valt te lezen in The Guardian, dat meldt dat Sergio Kun Aguëro (foto) graag de overstap wil maken naar Barcelona. Ook Sport maakt melding van een transfer van de oud-speler van Atlético Madrid. Volgens het dagblad zou de clubleiding bereid zijn een bedrag van circa dertig miljoen euro neer te leggen voor Aguëro, de aanvalspartner van Lionel Messi in de nationale ploeg van Argentinië. Het contract van Aguëro bij de Citizens loopt nog tot medio 2017.

We blijven in Catalonië, want Barcelona heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Thiago Silva. Dat schrijft het doorgaans goed ingelichte Sport.es. De Catalanen hebben echter nog geen overeenstemming met Paris Saint-Germain, de huidige werkgever van de captain van Brazilië. Geld speelt geen rol voor de clubleiding van PSG, dus of Silva zijn gewenste droomtransfer maakt valt nog te bezien.

Waar Thiago Silva graag naar Barcelona komt, wil Thiago Alcántara juist vertrekken. De jeugdinternational van Spanje heeft over belangstelling niet te klagen. De complete Europese top wil de middenvelder vastleggen, waaronder Real Madrid. Een vertrek naar de aartsrivaal is volgens Sport uitgesloten. Thiago heeft intern laten weten Madrid niet als een optie te beschouwen.

Ook in Engeland is het onrustig op de transfermarkt. Zo ook bij Arsenal. De Londenaren hopen zich op korte termijn te versterken met doelman Júlio César. Manager Arséne Wenger is bereid om het gedegradeerde Queens Park Rangers bijna twee miljoen euro te betalen voor de 33-jarige Braziliaan. César wil met het WK van volgend jaar in het vooruitzicht op het hoogste niveau actief zijn. Het contract van de voormalige doelman van Internazionale loopt nog tot de zomer van 2016.

Waar The Gunners de ervaren sluitpost hopen te verwelkomen, neemt de club naar alle waarschijnlijkheid afscheid van Nicklas Bendtner. de Deense aanvaller wist nooit echt door te breken in Londen en gaat zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk vervolgen in de Bundesliga.

Bendtner is zo goed als rond met Eintracht Frankfurt, zo melden de Duitsers op hun clubwebsite. Daarmee lijkt een einde te komen aan de diverse huurperiodes van de lange spits bij Birmingham City, Sunderland en Juventus.

Bekijk hier al onze video's