Transferdagboek 10/07: Anelka, Carvalho en Esteban

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/07: Anelka, Carvalho en Esteban

Didier Drogba en Seydou Keita trokken deze maand naar China, waar zij lucratieve contracten ondertekenden. Maar Nicolas Anelka werd in verband gebracht met een vertrek bij Shanghai Shenhua, dat Drogba onlangs verwelkomde. Afgelopen weekend had hij een hoogoplopend conflict met een fan van zijn club, waarop Queens Park Rangers en West Ham United interesse toonden. Maar Anelka wil helemaal niet weg. 'Ik keer niet terug naar de Premier League. De dag dat ik Shenhua verlaat, is de dag dat ik stop met voetballen.'

Udinese is in de Eredivisie uitgekomen in de zoektocht naar de vervanger voor Samir Handanovic. De doelman vertrok vorige week naar Internazionale en volgens Corriere dello Sport moet Esteban hem opvolgen. De 23-jarige AZ-keeper heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2015, maar gaat dus mogelijk Sergio Romero achterna. Zijn voorganger in het doel van de Noord-Hollanders verkaste in de zomer van 2011 ook naar Italië om voor Sampdoria te gaan spelen.

In Londen is een ware tweestrijd losgebarsten om de Braziliaan Oscar los te weken bij Internacional uit Porte Alegre. Zowel Tottenham Hotspur als Chelsea heeft een bod uitgebracht en beide clubs duelleren volgens Engelse media fel om de spelmaker. Chelsea heeft naar verluidt een voorsprong genomen met een bod van liefst 25 miljoen euro. Volgens de zaakwaarnemer van het twintigjarige talent komen beide clubs (Internacional en Chelsea) waarschijnlijk deze dagen nog tot een akkoord.

Van de prestigieuze Premier League naar de Serie B. Hij zou naar Genoa gaan, maar dat ketste deze zomer op het laatste moment af. Adrian Mutu ziet een seizoen Serie B niet zitten en heeft daarom zijn zinnen gezet op een vertrek bij Cesena. De omstreden Roemeense aanvaller, die lange tijd geschorst was wegens gebruik van verboden genotsmiddelen, stond in het verleden onder contract bij onder meer Chelsea, Fiorentina en Juventus.

Dat Luka Modric hard op weg is naar Real Madrid mag geen verrassing meer heten. Volgens The Sun krijgt Tottenham Hotspur, de huidige club van de Kroaat, een extraatje bij de transfer. Verdediger Ricardo Carvalho lijkt ingezet te worden om, bovenop de veertig miljoen euro, de transfer compleet te maken. Bij FC Porto werkte Carvalho al eerder samen met de nieuwe Tottenham Hotspur-trainer, André Villas-Boas. Saillaint detail is dat de twee dezelfde leeftijd hebben: 34. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's