Transferdagboek 10 juli: Eto'o, Nedved en Tardelli

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Manchester United blijft kloppen op de deur van Atlético Madrid in de hoop Sergio Agüero naar Old Trafford te kunnen halen. De Spaanse ploeg zou circa 60 miljoen euro eisen, maar de Engelsen willen die prijs drukken door enkele spelers aan de Rojiblancos te slijten, weet As. The Red Devils willen Nani en 40 miljoen euro betalen voor Kun. Een andere optie is Dimitar Berbatov en 20 miljoen euro. Die laatste mogelijkheid zou Atlético het meest aanspreken.

Transferdagboek 10 juli: Eto'o, Nedved en Tardelli

Manchester City wil niet langer wachten. Als Samuel Eto'o naar de Engelse club wil, dan is het nu of nooit, beweren The Sun en As. Volgens 'goede bronnen' bij The Citizens heeft de zaakwaarnemer van de spits van Barcelona een ultimatum ontvangen. Beide bladen betwisten de lengte van het ultimatum. As geeft Eto'o tot middernacht de tijd, The Sun het gehele weekend. City zou 25 miljoen euro willen betalen voor de Kameroener.

Dat Eto'o vertrekt bij Barcelona, is zeker, verzekert El Mundo Deportivo. De spits heeft besloten zijn koffers te pakken nu voor de tweede zomer op rij Barça met hem loopt te shoppen. Naast Man City gelden Manchester United en AC Milan als kandidaat. City betaalt het meeste, maar sportief gezien zijn de andere clubs interessanter.

Internazionale onderhandelt met Pavel Nedved. In het geheim dan, want officieel praat de clubleiding van Inter met zaakwaarnemer Mino Raiola over een nieuw contract voor Maxwell en Kerlon. Maar stiekem hebben beide partijen het over een eenjarig contract voor de 36-jarige Tsjech die afgelopen seizoen opstapte bij Juventus. De Milanese club wil Nedved aantrekken omdat de komst van Deco niet doorgaat vanwege de hoge financiële eisen van Chelsea.

AS Monaco zoekt een spits. Alexander Frei (Borussia Dortmund) en Claudio Pizarro (Chelsea) staan bovenaan het lijstje. Maar de Monegasken denken ook nog aan Seydou Doumbia (Young Boys) en Diego Tardelli (Atlético Mineiro). Tardelli speelde in het seizoen 2006/07 één seizoen voor PSV (zie foto), maar slaagde er niet in te overtuigen. De 23-jarige Braziliaan maakte drie doelpunten in dertien optredens. Hij zou nu circa 3,5 miljoen euro kosten.

Bekijk hier al onze video's