Transferdagboek 09/08: Anita, Diarra en Reo-Coker

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 09/08: Anita, Diarra en Reo-Coker

Allereerst een opvallend bericht uit Corriere dello Sport, dat meldt dat Vurnon Anita op weg is naar AC Milan. De middenvelder van Ajax werd deze zomer al in verband gebracht met een transfer naar Newcastle United, maar sinds Mino Raiola zijn zaakwaarnemer is neemt de interesse uit Italië toe. En dan vooral uit Milaan, waar hij eerder Mark van Bommel (inmiddels PSV) en Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) onderbracht.

West Ham United promoveerde het afgelopen seizoen naar de Premier League en hoopt daar ook te blijven. Alou Diarra moet de club uit Londen daarbij helpen. Sky Sports weet dat West Ham een akkoord heeft bereikt met Olympique Marseille over de transfer van de middenvelder, die tijdens het EK in Oekraïne en Polen nog drie duels in actie kwam namens Frankrijk. De 31-jarige Diarra stond eerder al in Engeland onder contract bij Liverpool.

Een middenvelder die Engeland mogelijk juist verlaat is Nigel Reo-Coker, die het afgelopen seizoen met Bolton Wanderers degradeerde uit de Premier League. De voormalig international van Jong Engeland zou op het punt staan te tekenen bij Fiorentina, dat deze zomer érg actief is op de transfermarkt. De club uit Florence legde eerder al onder anderen Alberto Aquilani (Liverpool), Matías Fernández (Sporting Lissabon) en Mounir El Hamdaoui (Ajax) vast.

De Belg Axel Witsel (23) wordt in de Portugese kranten al de gehele zomer in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid. Volgens O Jogo is inmiddels ook Manchester United geïnteresseerd. De Portugezen vroegen zelfs de Belgische bondscoach al naar een mogelijke transfer van de middenvelder, die Benfica aan liefst veertig miljoen euro moet helpen. 'Hij is klaar voor de uitdaging bij clubs als Real Madrid of Manchester United, maar basisspeler bij Benfica is ook niet slecht', weigert Marc Wilmots zich uit te spreken.

Wie zich klaarblijkelijk wel heeft uitgesproken is Fernando Llorente (27). De spits van Athletic Bilbao zou intern hebben aangegeven te willen vertrekken uit Baskenland vanwege sportieve redenen. De boomlange aanvaller heeft een tot medio 2014 doorlopende verbintenis en heeft een voorstel van de club, waarmee hij bijna vijf miljoen per jaar zou gaan opstrijken, naast zich neergelegd.

Marca weet dat Juventus Robin van Persie inmiddels als onhaalbaar ziet en de pijlen richt op Llorente, die een gelimiteerde afkoopsom van 36 miljoen euro in zijn huidige contract heeft staan. De Oude Dame hoopt hem voor minder binnen te halen en heeft het onderhandelingsbal geopend met een bod van twintig miljoen euro. Voortvarend handelen is gevraagd aangezien Manchester United, Manchester City en Tottenham Hotspur ook geïnteresseerd zijn.

Een andere gewilde spits is de Braziliaan Hulk. Bij zijn werkgever Porto wordt al niet meer raar opgekeken als de naam van de aanvaller wordt genoemd in het transfercircuit, maar de Daily Mirror voegt nog een interessante naam toe aan de onophoudelijke nieuwsstroom. De Portugese verdediger Bruno Alves zou, samen met een zak geld van veertig miljoen euro, ingezet worden door Zenit Sint-Petersburg om Hulk naar Rusland te halen.

We besluiten met de mogelijke rel in Engeland waar al enkele weken sprake van is. Liverpool-coach Brendan Rogers beloofde toen hij vertrok bij Swansea City geen spelers van zijn voormalige werkgever aan te trekken, maar lijkt al weken op het punt te staan die belofte te breken.

Liverpool zou inmiddels hebben voldaan aan de gelimiteerde transfersom voor middenvelder Joe Allen, weet de BBC. En laat Rodgers nou de inhoud van het contract van Allen van A tot Z kennen. Rel of niet, de eerste gesprekken tussen trainer en speler zouden al geweest zijn. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's