Transferdagboek 08/08: Cavani, Zlatan, Rolando & Arda

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/08: Cavani, Zlatan, Rolando & Arda

Een dag voor zijn mogelijke competitiedebuut bij Paris Saint-Germain tegen Montpellier heeft Edinson Cavani de hoop uitgesproken dat Zlatan Ibrahimovic ook na het sluiten van de transfermarkt nog zijn aanvalspartner is.

PSG-trainer Laurent Blanc bestempelde de twee aanvallers eerder al als een droomduo en het zou Cavani verrassen als hij en zijn illustere aanvalspartner dit seizoen de Franse velden niet samen onveilig gaan maken. 'Als Zlatan vertrekt zou me dat verbazen. PSG is groeiende en wordt meer en meer een ploeg van wereldklasse.'

Bij Internazionale zullen ze met enige jaloezie naar de opmars van PSG kijken. De Nerazzurri zijn dit seizoen verstoken van Europees voetbal na de negende plaats van vorig seizoen en de selectie is geen schim meer van de ploeg die drie jaar geleden de Champions League nog won met Wesley Sneijder als een van de grote uitblinkers.

Walter Mazzarri (foto) heeft in het Stadio Giuseppe Meazza de zware taak om Inter weer terug te brengen aan de top van het internationale voetbal. De voormalige trainer van Napoli ziet in Rolando een welkome versterking van de defensie. Volgens de zaakwaarnemer van de Portugese verdediger is er inmiddels al sprake van een huurovereenkomst met FC Porto.

Saillant detail is dat Mazzarri Rolando een half jaar geleden ook al naar Napoli haalde. In de Zuid-Italiaanse metropool kwam de geboren Kaapverdiaan echter maar mondjesmaat aan spelen toe. Na negen optredens, waarvan drie invalbeurten, keerde Rolando dan ook terug naar Porto. Maar Mazzarri is hem blijkbaar dus nog niet vergeten.

Een speler die ze bij Galatasaray maar niet uit het hoofd kunnen krijgen is Arda Turan. De 26-jarige technicus lijkt met een nog twee jaar doorlopend contract prima op zijn plaats bij Atlético Madrid, maar volgens Turkse media staat de aanvallende middenvelder op het punt terug te keren naar Istanbul, waar Atlético hem twee jaar geleden nog ophaalde voor dertien miljoen euro.

Voor eenzelfde bedrag zou Arda de Spaanse hoofdstad nu weer gaan verlaten. Dat zou met name slecht nieuws zijn voor Nordin Amrabat, die bij Cimbom strijdt om een plaats op de linkervleugel. De kans op speelminuten is sowieso al niet groot voor de ex-PSV'er, omdat Turkse clubs vanaf dit seizoen nog maar zes buitenlanders in de wedstrijdselectie mogen hebben.

Arsène Wenger staat er niet om bekend om veel geld uit te geven aan nieuwe spelers, maar de manager van Arsenal wil deze transferperiode breken met dat beeld. Zijn club was dicht bij een akkoord met Gonzalo Higuaín, die uiteindelijk voor Napoli koos, en bood bijna vijftig miljoen euro om Luis Suarez (foto) los te weken bij Liverpool. Maar Wenger lijkt de komst van de Uruguyaanse aanvaller uit zijn hoofd te hebben gezet.

Arsenal zou zich volgens Le 10 Sport gemeld hebben bij Real Madrid om Karim Benzema over te nemen. The Gunners zouden liefst 45 miljoen euro over hebben voor de 25-jarige Franse spits, die het afgelopen seizoen twintig keer trefzeker was in vijftig officiële wedstrijden namens de Spaanse topclub. Mocht Benzema daadwerkelijk verhuizen naar Noord-Londen, dan zou Real op zijn beurt weer een poging wagen om Suarez te contracteren.

Oussama Assaidi zou volgens verschillende Engelse media op weg zijn naar Queens Park Rangers, maar de vleugelspeler van Liverpool ontkent een op handen zijnde overgang. 'Het lijkt wel alsof de media bepalen waar ik ga spelen. Ze schrijven veel onzin. Irritant. Ik heb nog niets besloten', reageerde de voormalig SC Heerenveen-aanvaller tegenover FOX Sports. Opvallend is dat de geruchten op gang kwamen na een tweet van Assaidi, maar de 24-jarige Marokkaan ontkent actief te zijn op Twitter.

Dan over naar Chelsea, dat tóch zou overwegen om David Luiz te verkopen aan Barcelona. De Braziliaan zou liefst 45 miljoen euro opleveren. José Mourinho, manager van Chelsea, zou bij FC Porto een vervanger willen ophalen. Eliaquim Mangala (foto onder) is volgens El Mundo Deportivo in beeld bij de Londense club. De 22-jarige Fransman verhuisde twee jaar geleden nog voor vijf miljoen euro van Standard Luik naar Portugal en moet nu het vijfvoudige opleveren.

Clubs zijn gewaarschuwd: als je Júlio César wil overnemen van Queens Park Rangers, is een vierjarig contract het minste wat kan worden aangeboden. Dat weet ook Fiorentina, de club die tot nu toe de meest concrete belangstelling voor de keeper heeft getoond.

Beide kampen ontkennen echter dat er contact is geweest, althans rechtstreeks contact. 'Ik heb nooit met Fiorentina gesproken over César', begon de zaakwaarnemer van de keeper. 'Maar ik heb wel een goede vriend gestuurd om met de club te spreken. Voor de rest is er geen nieuws.'

Via via is er dus contact geweest over de Braziliaan, die momenteel het doel verdedigt in het Championship. Een wat laag niveau voor de voormalig keeper van Internazionale, die ook nog eens de afgelopen editie van de Confederations Cup won. Vorig jaar arriveerde César met ambitieuze uitspraken in Londen, maar het zou naïef zijn om te denken dat de keeper daadwerkelijk voor het project QPR naar Loftus Road is verkast. Thuiswedstrijden tegen Sheffield Wednesday in plaats van duels met Manchester United, worden bij César namelijk aardig gecompenseerd op zijn bankrekening.

En juist daar zit het probleem bij de transfer. De inmiddels 33-jarige keeper wil een vierjarig contract bij een andere club (zijn verbintenis met QPR loopt tot 2016), zodat hij in elk geval de financiële zekerheid behoudt.

Tottenham Hotspur heeft het oog laten vallen op Étienne Capoue. De Franse middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, staat ook in de belangstelling van promovendus Cardiff City. De club uit Wales had zelfs al een bod rond de negen miljoen euro klaar liggen, maar de deal is uiteindelijk niet rond gekomen.

Capoue, die nu onder contract staat bij Toulouse, lijkt zelf het meest gecharmeerd te zijn van Tottenham. Mocht de deal doorgaan, dan doet Spurs aardige zaken deze transferperiode. Paulinho, Nacer Chadli en Roberto Soldado werden al vastgelegd. Mocht Gareth Bale ook blijven, dan wordt het komend seizoen voor de neutrale toeschouwer genieten op White Hart Lane.

Manchester United lijkt te gaan anticiperen op het vertrek van Wayne Rooney naar Chelsea. Luis Muriel moet de Engelsman doen vergeten op Old Trafford. Weliswaar heeft United al twee keer een bod van Chelsea op Rooney afgeslagen, de Londenaren tonen zich standvastig en zijn bereid een derde bod uit te brengen. Die standvastigheid komt ook door een mokkende houding van Rooney, die geen zin heeft om het komende seizoen een rol op het tweede plan te gaan vertolken.

De 22-jarige Colombiaan Muriel, een snelle aanvaller die als spits en vleugelaanvaller uit de voeten kan en momenteel nog uitkomend voor Udinese, moet rond de twintig miljoen euro kosten.

Bekijk hier al onze video's