Transferdagboek 08/07: Forlán, Hernández en Pjanic

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/07: Forlán, Hernández en Pjanic

We kunnen in dit dagboek één club schrappen. AS Monaco heeft namelijk aangekondigd uitgewinkeld te zijn, althans voor deze zomer. Éric Abidal is de laatste aanwinst voor de Monegasken, die 130 miljoen hebben geïnvesteerd om bij de rentree in Ligue 1 direct indruk te maken.

Naast Abidal hebben Ricardo Carvalho, Nicolas Isimat-Mirin, Jérémy Toulalan, João Moutinho, James Rodríguez en Radamel Falcao zich gemeld in het vorstendom. 'We zijn klaar, tenzij er een zeer interessante kans voorbij komt', zegt technisch directeur Vadim Vasilyev.

Danny Koevermans krijgt bij het kwakkelende Toronto FC mogelijk een aansprekende naam naast zich in de spits. Diego Forlán (foto onder met Cavani) wordt namelijk genoemd als mogelijke versterking voor de Canadese club, die uitkomt in de Major Soccer League. De Uruguayaan staat nog tot medio 2015 onder contract bij het Braziliaanse Internacional.

De naam Forlán komt uit de koker van Tim Leiweke. De Amerikaan is directeur van Maple Leafs Sports and Entertainment, waaronder ook Toronto FC valt. Hij heeft ook een rol gespeeld bij de verhuizing van icoon David Beckham naar Los Angeles Galaxy. Marco van Ginkel krijgt er mogelijk een geduchte concurrent bij in Londen. Chelsea heeft namelijk opnieuw een bod uitgebracht op Daniele De Rossi, die nog een contract tot medio 2017 heeft bij AS Roma. Aangezien de Romeinen komend seizoen niet actief zijn in Europa, zou de 29-jarige middenvelder openstaan voor een transfer. Het bod van twaalf miljoen euro bleek vorige week niet voldoende, maar Chelsea zou dit keer achttien miljoen euro hebben geboden.

De Rossi speelt al zijn hele loopbaan voor AS Roma, waar hij op 10 oktober 2001 zijn debuut maakte tijdens het Champions League-duel met Anderlecht. Sindsdien speelde hij al ruim vierhonderd wedstrijden namens de Giallorossi, `maar de prijzenkast van de club bleef die periode nagenoeg leeg. De Rossi won met Roma twee keer de Coppa Italia en één Italiaanse Super Cup. Mogelijk dat hij bij Chelsea meer om de prijzen kan meedoen.

Mogelijk raakt AS Roma deze zomer naast De Rossi nog een sleutelspeler kwijt, want na Tottenham Hotspur heeft nu ook Manchester City zich gemeld voor Miralem Pjanic. De 23-jarige Bosniër was afgelopen seizoen een van de lichtpuntjes in de Italiaanse hoofdstad en werd eerder deze transferperiode ook al in verband gebracht met een overgang naar Barcelona.

Manuel Pellegrini, die Roberto Mancini opvolgde als manager van City, zou al jaren een groot fan zijn van Pjanic. The Citizens versterkten het middenveld deze zomer al met Fernandinho (Shakhtar Donetsk) en Jesús Navas (Sevilla), maar na het binnenhalen van Pjanic zou de club alleen nog een nieuwe spits willen begroeten.

Dan over naar AC Milan, dat spoedig afscheid hoopt te nemen van Robinho. Als de Braziliaan zijn terugkeer naar Santos heeft voltooid willen de Rossoneri graag een nieuwe spits verwelkomen. Alfred Finnbogason werd al genoemd, maar Abel Hernández (foto onder) lijkt nu favoriet. De 22-jarige spits degradeerde afgelopen seizoen met Palermo naar de Serie B, maar wil graag op het hoogste niveau blijven spelen.

Gennaro Gattuso, voormalig Milan-middenvelder en sinds vorige maand trainer van Palermo, heeft aangegeven dat er bij een goed bod over een vertrek van Hernandez gesproken mag worden. De tienvoudig international van Uruguayaan vestigde tijdens het toernooi om de Confederations Cup de aandacht nog op zich door vier keer te scoren tijdens de 8-0 overwinning op Tahiti. David Villa was maandagochtend het middelpunt van de belangstelling in de nog altijd flink draaiende transfercarrousel. De 31-jarige aanvaller mag bij Barcelona vertrekken na de komst van Neymar en had de clubs werkelijk voor het uitkiezen.

Volgens The Daily Mirror had Villa al een principeakkoord met Tottenham Hotspur, dat nog wel moest voldoen aan de vraagprijs van circa tien miljoen euro van Barcelona. Op White Hart Lane moest hij gaan concurreren met Jermain Defoe en Emmanuel Adebayor. Laatstgenoemde mag van manager André Villas-Boas echter vertrekken.

Ondertussen was de Catalaanse grootmacht volgens Mundo Deportivo ook in gesprek met Atlético Madrid, dat nog altijd geen opvolger heeft gevonden voor de aan AS Monaco verkochte Radamel Falcao. Villa zou zelf donderdag al hebben onderhandeld met Los Rojiblancos, die komende week toenadering zullen zoeken met Barça.

De Spaanse krant bleek het aan het juiste eind te hebben, met een transfer van Villa naar Atlético Madrid. United zou wel oren hebben naar de transfer, aangezien het Rooney liever niet naar geduchte concurrenten als Arsenal en Chelsea ziet vertrekken. Beide topclubs uit Londen zijn al de hele zomer op zoek naar een nieuwe centrumspits. Volgens The Guardian heeft Liverpool zondagavond laat nog een bod van circa 35 miljoen euro op Luis Suarez geweigerd.

De ex-Ajacied is na Rooney en Gonzalo Higuaín al de derde topspits die met Arsenal in verband wordt gebracht. De vraag is of Suarez na alle kritiek van afgelopen seizoen in de Premier League wil blijven. Real Madrid lijkt daarom een meer logische bestemming. Gesuggereerd wordt dat Arsenal met het bod op Suarez een deal wil forceren met Real, dat nog altijd geen akkoord heeft gegeven voor het vertrek van Higuaín naar Noord-Londen.

De spitsen voeren als vanouds ook de boventoon in Italiaanse media. Want nu Mario Gomez volgens verschillende bronnen eindelijk naar Fiorentina mag vertrekken van Bayern München, richt Napoli zijn pijlen volgens Corriere dello Sport op Leandro Damião, die tot dusver vooral in verband werd gebracht met Tottenham Hotspur.

De 23-jarige Braziliaanse aanvaller van Internacional moet in Napels het op handen zijnde vertrek van Edinson Cavani naar Paris Saint-Germain opvangen. Napoli zou volgens AS bovendien ook een akkoord hebben bereikt met Real over de komst van José Callejon, die tien miljoen euro moet kosten. En inderdaad, het gaat met de 26-jarige Spanjaard opnieuw om een aanvaller.

We sluiten het dagboek af in Rome, waar AS Roma de naar verluidt naderende verkoop van de vanwege zijn gedrag omstreden doelpuntenmaker Pablo Osvaldo aan Manchester City wil gebruiken om Nani te verlossen van zijn rol op het tweede plan bij City's stadgenoot United. Osvaldo zou vijftien miljoen euro moeten opleveren, precies het bedrag dat United voor Nani verlangt.

Bekijk hier al onze video's