Transferdagboek 07/08: Bellamy, Kagawa en Rossi

Arsène Wenger vreest nog altijd dat hij afscheid moet nemen van Cesc Fabregas, die al sinds jaar en dag in verband wordt gebracht met een terugkeer naar Barcelona. De Franse manager van Arsenal is daarom op zoek naar een vervanger en denkt deze gevonden te hebben in Shinji Kagawa. De middenvelder maakte het afgelopen seizoen furore in de kampioensploeg van Borussia Dortmund, maar zou weleens naar de Premier League kunnen verhuizen.

Transferdagboek 07/08: Bellamy, Kagawa en Rossi

Ook Giuseppe Rossi staat voor een verhuizing naar Noord-Londen, maar Tottenham Hotspur en niet Arsenal lijkt de nieuwe club van de aanvaller te worden. Rossi werd deze zomer al begeerd door Barcelona en Juventus, maar speelt nog steeds bij Villarreal. Een terugkeer naar Engeland, waar hij eerder speelde voor Manchester United en Newcastle United, lijkt een goede optie. The Spurs zouden liefst 31 miljoen euro willen betalen aan Villarreal.

Manchester City wil graag af van Craig Bellamy, maar zijn riante salaris is voor veel clubs een probleem. Sunderland hoopt dat The Citizens net als afgelopen seizoen, toen de Welshman werd verhuurd aan Cardiff City, een aanzienlijk deel van zijn salaris willen doorbetalen. In Manchester komt de aanvaller toch niet in de plannen voor van manager Roberto Mancini.

AS Roma is nog niet klaar deze transferperiode. Nadat de club uit de Italiaanse hoofdstad eerder al onder anderen Gabriel Heinze (Olympique Marseille), Bojan Krkic (Barcelona), Erik Lamela (River Plate) en Maarten Stekelenburg (Ajax) vastgelegde, hopen de Giallorossi nu Nilmar binnen te halen. De Braziliaanse spits staat onder contract bij Villarreal en moet zo'n 24 miljoen euro kosten, maar AS Roma wil de prijs drukken door Fabio Simplicio in de transfer te betrekken.

David Trezeguet heeft totaal geen haast met het vinden van een nieuwe club. De spits is transfervrij na de degradatie van Hércules Alicante en geniet interesse van veel clubs. Zo kan hij in Spanje blijven, maar lonkt ook de Premier League. In de Serie A zijn veel clubs geïnteresseerd, terwijl zich nu ook een Duitse kandidaat heeft gemeld: VfL Wolfsburg. De ambitieuze club heeft veel geld over voor de diensten van de Fransman en is tevens bereid hem voor twee jaar vast te leggen.

Bekijk hier al onze video's