Transferdagboek 07/07: Van Persie en Van der Vaart

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 07/07: Van Persie en Van der Vaart

Mogelijk keren twee Oranje-internationals terug in de Bundesliga. Rafael van der Vaart heeft een verleden bij HSV en die club ziet het wel zitten om de aanvallende middenvelder terug te halen. Eerder deze week werd André Villas-Boas aangesteld als nieuwe manager van Totenham Hotspur en Engelse media melden dat een vertrek van Van der Vaart bespreekbaar is, mits er een afkoopsom van ruim tien miljoen euro tegenover staat.

Frank Arnesen, directeur van HSV, wil in gesprek met Die Welt echter nog niet op de zaken vooruit lopen. 'Op het moment speelt er nog niets. Daarbij spreek ik normaliter niet graag over spelers die bij andere clubs onder contract staan. Mochten wij vernemen dat hij beschikbaar is, dan zal dat de situatie natuurlijk veranderen.' Eerder toonde ook Schalke 04 al interesse in Van der Vaart.

Werder Bremen hoopt nog altijd Eljero Elia uit zijn lijden te verlossen bij Juventus, bevestigde directeur Klaus Allofs in Kicker. 'We onderzoeken de mogelijkheden van Elia's komst naar Werder.' Elia mag vertrekken uit Turijn, waar hij slechts één seizoen onder contract stond. Daarvoor speelde hij voor Hamburger SV.

Een derde Nederlander die deze zomer weleens van club zou kunnen wisselen is Robin van Persie, die afgelopen week aangaf zijn medio 2013 aflopende contract met Arsenal niet te verlengen. Meteen werd de aanvaller in verband gebracht met een groot aantal clubs, waarvan volgens Sky Sports nu Juventus de beste kans zou maken. Paris Saint-Germain daarentegen liet zaterdag weten geen interesse te hebben in Van Persie.

AC Milan zou in zijn zoektocht naar een nieuwe linksback uitgekomen zijn bij Andrea Dossena. De linkerflankspeler raakte afgelopen seizoen bij Napoli op een zijspoor, omdat hij de concurrentiestrijd verloor van de Colombiaan Juan Camilo Zúñiga.

De zaakwaarnemer van de dertigjarige Italiaan meldt dat Napoli en Milan de eerste gesprekken al achter de rug hebben. 'Als Napoli besluit hem niet houden, ontstaat er een interessante situatie. Zeker omdat Dossena een ervaren speler is op de linksbackpositie. En dat soort spelers zijn lastig te vinden op de transfermarkt.'

Ook Barcelona-middenvelder Seydou Keita zou door een gebrek aan speeltijd nadenken over een vertrek. De Malinees heeft volgens AS in zijn contract laten opnemen dat hij bij te weinig speelminuten transfervrij weg mag bij de ploeg van Tito Vilanova. Keita (32) heeft de Chinese clubs voor het uitzoeken en kan in Azië naar verluidt twee keer zoveel verdienen als in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen