Transferdagboek 07/07: Balotelli, Gomez en Ronaldinho

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 07/07: Balotelli, Gomez en Ronaldinho

AC Milan heeft geld nodig om zaken te kunnen doen op de transfermarkt. Maar de verkoop van Mario Balotelli is niet aan de orde. Volgens Corriere dello Sport was dat wel een mogelijkheid met Real Madrid als geïnteresseerde partij. Vanuit de Spaanse hoofdstad zou er een bod zijn neergelegd in San Siro, waar als reactie het etiket niet te koop werd geplakt op de aanvaller.

Volgens zijn zaakwaarnemer Mino Raiola is daarmee een transfer allerminst uitgesloten. 'Vandaag gaat hij niet weg, maar dat kan morgen anders zijn. Voor clubs in de Serie A is het lastig toppers te behouden omdat hun inkomsten een derde zijn van die van clubs in Engeland of Spanje.'

Ook Napoli moet lijdzaam toezien hoe Edinson Cavani zijn heil elders gaat zoeken. Met het aanbod van Paris Saint-Germain, dat naar verluidt de verlangde 63 miljoen euro wil betalen voor de Uruguayaan, kunnen de Napolitanen aan de slag om de vacature in te vullen.

Daarbij zouden ze terecht zijn gekomen bij Mario Gomez. De Duitse spits wil liever vandaag dan morgen weg bij Bayern München gezien zijn sombere perspectieven. Fiorentina haakte af vanwege de hoge afkoopsom, maar Napoli zou wel bereid zijn de twintig miljoen euro te betalen voor de international.

In het Midden-Oosten is het geld vaak geen probleem, en dus ook niet de zes miljoen euro die Ronaldinho per jaar wilde opstrijken. Al Shabab ziet toch af van het vastleggen van de 33-jarige Braziliaan. Maar er is meer waarom de aanvaller van Atlético Mineiro niet verder gaat in Dubai. 'De prijs is te hoog en daarnaast speelt zijn gedrag buiten het veld een rol', vertelde Al Shabab vice-president Khalid Bu Humaid. 'Als ze hem bij Barcelona al niet in de hand konden houden, dan gaat dat ook niet gebeuren in Dubai.' Bij Paris Saint-Germain worden overuren gedraaid op de transfermarkt. De kapitaalkrachtige club is ervan overtuigd dat Edinson Cavani dit seizoen daadwerkelijk de overstap maakt naar Frankrijk. De club wordt al langer met de Uruguayaan van Napoli in verband gebracht, maar nu zou de Franse club een doorbraak hebben geforceerd in de onderhandelingen. 'Wij hebben bij Napoli een zeer interessant bod neergelegd', gaf technisch directeur Leonardo aan.

Maar dat is nog niet alles. Volgens de Spaanse sportkrant Marca wordt er ook in verdedigend opzicht gesleuteld aan de Franse hoofdstedelingen. Zo zou Paris Saint-Germain ook dicht bij een akkoord zijn met Chelsea om David Luiz over te nemen. De Braziliaan wordt al enige tijd interessant bevonden door de Fransen en heeft de club tijdens de Confederations Cup volledig overtuigd.

Of David Luiz nou wel of niet de oversteek naar het Europese vasteland maakt, de kans is klein dat hij samen zal spelen met Alex. De ex-PSV'er heeft nog een contract tot de zomer van 2014 en moet rekenen op een vertrek uit Parijs. 'Het ligt er helemaal aan wat de club met mij wil', stelde de Braziliaan tegenover l'Equipe. 'Ik heb nog niet met de club gesproken.' Andere Franse media stellen dat Alex aast op een terugkeer naar Brazilië; hij zou heimwee kennen.

Daarmee is het nieuws rondom Paris Sait-Germain nog niet ten einde, want intussen is het afwachten waar de toekomst van Thiago Silva ligt. De centrale verdediger (foto onder) zou niet te koop zijn, maar daar wil de hoofdrolspeler zelf niets van weten. In hoeverre de berichten uit Brazilië betrouwbaar zijn is maar de vraag, maar volgens verschillende media uit zijn vaderland zou Thiago Silva tegenover familie en vrienden hebben verkondigd dat hij een transfer naar Barcelona wil maken. Mocht David Luiz de stap van Chelsea naar Paris Saint-Germain maken, dan is de club eerder geneigd om Silva zijn gewenste transfer te laten maken. Het geduld van Barcelona raakt echter op. Ondanks het feit dat Silva met stip op één blijft staan op het lijstje van potentiële versterkingen, hebben zij inmiddels de aandacht verlegd naar een piepjonge verdediger die dit jaar in Italië indruk maakte.

AS Roma kan namelijk flink cashen als het besluit om Marquinhos te verkopen. De pas negentienjarige verdediger heeft in zijn eerste seizoen in Romeinse dienst zijn naam in de internationale top gevestigd, nadat hij vorig jaar voor slechts vijf miljoen werd overgenomen van Corinthians. Volgens de Italiaanse berichtgevingen heeft Barcelona nu ruim het zesvoudige geboden op de Braziliaan: 32 miljoen euro.

Atlético Madrid ontving deze transferperiode liefst zestig miljoen euro van AS Monaco voor Radamel Falcao, maar de zoektocht naar een opvolger verloopt uiterst moeizaam. Mario Gomez, Álvaro Negredo en Pablo Osvaldo waren in beeld, maar deze lijken allen voor een andere club te kiezen. Met Negredo bereikten Los Colchoneros al een persoonlijk akkoord. Sevilla wil de spits echter niet aan een Spaanse club verkopen.

De veertienvoudig international van Spanje (zes doelpunten) lijkt nu op weg naar Manchester City, maar daarmee zorgt Negredo mogelijk wel voor een nieuwe Atlético-spits. Edin Dzeko (foto onder) heeft volgens The Daily Mail namelijk aangegeven te willen vertrekken bij City, als er een nieuwe spits wordt aangetrokken. Hij zou daardoor openstaan voor een vertrek naar Madrid. Florent Malouda zit zonder club nadat zijn aflopende contract niet werd verlengd door Chelsea, maar de Franse middenvelder kan in de Premier League blijven voetballen. West Bromwich Albion wil Malouda volgens The Daily Star namelijk herenigen met Nicolas Anelka, die vorige week werd gecontracteerd. Beiden speelden samen bij Chelsea, waar WBA-manager Steve Clarke werkzaam was als assistent.

Datzelfde Chelsea lijkt mogelijk noodgedwongen afscheid te nemen van Kyle Scott. Een naam die wellicht weinig zegt, maar het gaat dan ook om een vijftienjarige middenvelder uit de Verenigde Staten. Het supertalent kan het niet eens worden over een nieuw contract, waardoor Barcelona en Real Madrid zich bij zijn zaakwaarnemer gemeld hebben.

Tijdens het EK Onder-21 maakte Asier Illarramendi veel indruk aan de kant van Spanje, dat het toernooi in Israël won. Arsenal wilde de 23-jarige middenvelder graag overnemen van Real Sociedad, dat zich afgelopen seizoen plaatste voor de voorronde van de Champions League. Maar de Londense club lijkt te zijn afgetroefd door Real Madrid, dat een akkoord met de Basken nadert.

De Koninklijke zou liefst 25 miljoen euro willen betalen voor Illaramendi, die gezien wordt als de opvolger van - de eveneens van Real Sociedad afkomstige - Xabi Alonso. 'Het is een geweldige speler die een goede aanvulling is op onze selectie', liet de 31-jarige middenvelder weten. 'Maar verder wil ik er niets over zeggen.' En dat komt waarschijnlijk omdat Real overweegt om Xabi Alonso deze zomer te verkopen. Chelsea is de belangrijkste gegadigde.

José Mourinho, vorig jaar nog trainer in Madrid en nu weer Chelsea-manager, is namelijk een groot bewonderaar van de 107-voudige Spaans international. Xabi Alonso zou zelf een transfer naar Engeland ook wel zien zitten, omdat hij daar in de periode 2004-09 erg succesvol was bij Liverpool. En laat diezelfde club ook nu weer geïnteresseerd zijn. Na het mislopen van Henrikh Mkhitaryan - die op het punt staat voor Borussia Dortmund te tekenen - willen The Reds graag hun verloren zoon binnenhalen.

Bekijk hier al onze video's