Transferdagboek 05/01: Drogba, Lescott, Matri en Rémy

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 05/01: Drogba, Lescott, Matri en Rémy

Hij speelde in het verleden voor onder meer Barcelona, Chelsea en Internazionale - de laatste winnaars van de Champions League - maar op 29-jarige leeftijd zit Ricardo Quaresma zonder club. Op 20 december liet de vleugelaanvaller zijn nog een half jaar doorlopende contract met Besiktas ontbinden, maar een nieuwe werkgever heeft hij nog niet.

Toch hoeft de 35-voudige international van Portugal niet te klagen over belangstelling, want volgens de Portugese sportkrant A Bola hebben Liverpool, Olympique Lyon, Olympique Marseille en Valencia interesse.

Ook Didier Drogba is nog een gewilde speler, maar volgens zijn zaakwaarnemer is het al duidelijk waar de toekomst van de 34-jarige aanvaller uit Ivoorkust ligt. 'Drogba zou graag naar de Serie A willen', aldus Carlos Arino Boja. 'Er is serieuze belangstelling van Juventus en AC Milan. De komende week wordt er verder gepraat. Ik denk dat er een goede kans is dat hij naar Italië gaat.'

Drogba verhuisde vorig jaar van Chelsea naar Shanghai Shenhua, maar ondanks het vorstelijke salaris in China wil de negentigvoudige international (59 doelpunten) terugkeren naar Europa.

Queens Park Rangers strijdt tegen degradatie en manager Harry Redknapp wil zijn selectie graag versterken ondanks de 1-0 zege woensdag op Chelsea. Zo wil de club uit Londen Joleon Lescott oppikken bij Manchester City, die daar niet gelukkig is.

Ook hoopt QPR op de komst van Loïc Rémy, die aanvankelijk van Olympique Marseille naar Newcastle United leek te verhuizen. Maar volgens The Independent heeft Redknapp op dit moment de beste papieren om de aanvaller te verwelkomen.

De transferperikelen rond Robinho blijven de gemoederen in Italië bezighouden. Nadat eerder Atlético Mineiro en Flamengo waren afgehaakt vanwege de gortige financiële eisen van de aanvaller van AC Milan, heeft volgens de Italiaanse media nu ook Santos geen interesse meer.

Omdat de voormalige club van de 28-jarige dribbelaar niet wenst te voldoen aan het prijskaartje van tien miljoen euro en de salariseisen van Robinho al eerder een obstakel vormden, lijkt een langer verblijf van Robinho in Milaan definitief onvermijdelijk.

Hier tegenover staat wel dat Zenit Sint-Petersburg zich volgens Gazzetta dello Sport in San Siro heeft gemeld voor Ignazio Abate. Zenit-trainer Luciano Spalletti zou liefst tien miljoen euro over hebben voor de rappe rechtsback van de Rossoneri.

De clubleiding van Milan zou dat bedrag hartelijk verwelkomen, aangezien het volgens de toonaangevende Italiaanse krant een bod voorbereidt voor de bij Manchester City uit de gratie geraakte Mario Balotelli, die onlangs nog op de vuist ging met manager Roberto Mancini (foto onder).

Omdat Balotelli een slordige 35 miljoen euro zou moeten opbrengen, houdt Milan met een schuin oog ook de situatie van Alessandro Matri in de gaten. De 28-jarige Italiaanse spits zit bij Juventus veelvuldig op de bank en zou volgens Corriere dello Sport een goedkoper alternatief voor de nog altijd peperdure Balotelli zijn. Ondertussen heeft Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp vanuit de Verenigde Staten een nieuwe tegenvaller te verwerken gekregen. Nadat hij vrijdag al lijdzaam moest toezien hij zijn oogappel Joe Cole voor West Ham United koos, heeft nu Robbie Keane geruchten over een terugkeer in Engeland de kop in gedrukt.

Redknapp zou de 32-jarige Ierse aanvaller maar al te graag op huurbasis naar Londen willen halen, maar Keane liet na het tekenen van een nieuw contract bij Los Angeles Galaxy weten toe te zijn aan een rustperiode. 'Het is een lang seizoen geweest met onder meer het EK, dus ik denk niet dat dit het moment is om ergens anders heen te gaan. Ik heb net een nieuw tweejarig contract getekend.'

Waar Keane kiest voor een langer verblijf in de VS, heeft Michael Owen zijn pijlen gericht op een vertrek naar Australië. De 33-jarige generatiegenoot van Keane heeft zijn zaakwaarnemer vanwege zijn bijrol bij Stoke City de opdracht gegeven om te polsen of er Down Under interesse is voor zijn komst.

Een woordvoerder van Perth Glory heeft in Australische media inmiddels te kennen geven dat Owen welkom is. 'Maar we willen eerst achter zijn wensen en voorwaarden komen, voordat we met de eventuele onderhandelingen beginnen.' Lees hier meer passages uit het transferdagboek. Tevens houdt VI.nl voor de Nederlandse clubs een overzicht bij met de versterkingen en uitgezwaaide spelers per club. Klik hier voor het overzicht.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's