Transferdagboek 04/08: Guidetti, Miyaichi, Van Persie

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/08: Guidetti, Miyaichi, Van Persie

De toekomst van John Guidetti lijkt bij Sunderland te liggen. De club uit Noord-Engeland heeft liefst twee miljoen euro over om de twintigjarige aanvaller een seizoen te huren van Manchester City, meldt The Daily Mail. Het afgelopen seizoen werd Guidetti verhuurd aan Feyenoord, dat stille hoop had nog een jaar over de Zweed te kunnen beschikken. Maar de Rotterdammers kunnen niet op tegen de miljoenen van Sunderland.

Een andere speler die in het verleden op huurbasis ervaring opdeed bij Feyenoord is Ryo Miyaichi, die nu op weg lijkt naar Wigan Athletic. De negentienjarige vleugelaanvaller speelde in de tweede helft van het seizoen 2010/11 in Rotterdam, maar de jaargang daarop leende zijn werkgever Arsenal hem uit aan Bolton Wanderers. Ajax toonde deze zomer even interesse in de Japanner, maar Wigan lijkt zijn nieuwe bestemming te worden.

De financiële problemen bij Málaga lijken alsmaar groter te worden, waardoor de Spaanse club genoodzaakt lijkt om Salomón Rondón van de hand te doen. De 22-jarige spits uit Venezuela ontbreekt tijdens het trainingskamp in Italië, omdat hij op het punt zou staan naar Rubin Kazan te verkassen. De Russische club heeft tien miljoen over voor de aanvaller, die het afgelopen seizoen elf keer scoorde in de Primera División.

Dan over naar Turijn, waar Juventus rekening houdt met een lange schorsing voor Leonardo Bonucci. De verdediger is mogelijk betrokken bij een omkoopschandaal, waardoor Juve op zoek is naar een vervanger. Deze lijkt te zijn gevonden in Rusland, waar Salvatore Bocchetti op dit moment onder contract staat bij Rubin Kazan. De 25-jarige verdediger kwam vijf keer uit voor het nationale elftal van Italië en moet naar verluidt zes miljoen euro kosten.

Juventus ziet het geld binnenstromen met de al beklonken verkoop van Milos Krasic aan Fenerbahçe en de op handen zijnde transfer van Felipe Melo naar Galatasaray. In Italië wordt inmiddels een eenvoudige optelsom gemaakt, die automatisch leidt naar Robin van Persie, nog altijd het belangrijkste doelwit van de landskampioen.

Krasic leverde net als de eerder aan Werder Bremen verkochte Eljero Elia inclusief bonussen zo'n zeven miljoen euro op, terwijl Juve voor Felipe Melo zo'n acht miljoen euro hoopt te vangen. De Oude Dame heeft zodoende 22 miljoen euro cash in handen en beschikt daardoor nog altijd over voldoende slagkracht op de transfermarkt.

De vraag is of Van Persie een overgang naar Turijn nog ziet zitten. Zes jaar nadat Juventus vanwege het Calciopoli-schandaal naar de Serie B degradeerde, werpen de mogelijk jarenlange schorsingen van trainer Antonio Conte en de spelers Leonardo Bonucci en Simone Pepe opnieuw hun schaduw over de Turijnse topclub. Het is bepaald geen reclame voor de nog maar net aan de top teruggekeerde voetbalgrootmacht.

Ook Manchester United heeft nog ruim 25 miljoen euro te besteden op de transfermarkt. Michael Bolingbroke, directeur bij The Mancunians, stelt dat United deze zomer vijftig miljoen euro te besteden had. De helft daarvan is al uitgegeven aan de komst van Shinji Kagawa en tiener Nick Powell.

De vraag is dus aan wie Man Utd de overige miljoenen gaat uitgeven. Wordt het alsnog Van Persie, of toch Lucas Moura? Ook Moussa Dembélé, Nuri Sahin en Robert Lewandowski zouden nog altijd op het verlanglijstje van Sir Alex Ferguson staan.

Tot slot nog de open sollicitatie van FC Porto-linksback Álvaro Pereira. Tot dusver bleef de Uruguayaans international onder de radar en kwam hij weinig voor in de dagelijkse transfergeruchten. Zijn zaakwaarnemer lijkt daar verandering in te willen brengen, door te stellen dat de speler klaar is voor een transfer naar het buitenland.

'We wachten op een bod. We denken dat het ditmaal geen probleem is om bij FC Porto te vertrekken.' Vorig seizoen ketste een overgang naar Chelsea nog af op de vraagprijs. Porto vroeg destijds dertig miljoen euro voor Pereira, die de gehele linkerflank kan bestrijken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's