Transferdagboek 04/07: Adebayor, Gomez en Parker

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/07: Adebayor, Gomez en Parker

Fiorentina legde eerder op de avond al Massimo Ambrosini vast voor één jaar, maar is nog niet klaar wat betreft de versterkingen voor volgend seizoen. Ook in aanvallend opzicht wil Viola er op vooruit.

De naam van Bayern München-aanvaller Mario Gomez gonst al een tijdje rond in Florence, maar het probleem is het prijskaartje dat om de nek van de Duitser hangt. De Champions League-winnaar wil twintig miljoen euro voor de aanvaller.

Een bedrag dat Fiorentina te veel vindt, alhoewel het niet genoeg heeft afgeschrikt om de belangstelling van de Italiaanse club te laten wegebben. 'Mario Gomez is een goede speler, maar op dit moment zijn de omstandigheden niet goed', vertelt technisch directeur Daniele Prade.

'Hij kost veel, maar onze relatie met Bayern blijft goed. De speler is ook geïnteresseerd. Van een deal is echter nog geen sprake.'

Een speler die ook in de belangstelling van de Serie A-club staat is Scott Parker. De Engelse middenvelder is verteld dat hij zijn huidige club Tottenham Hotspur mag verlaten, maar Fiorentina heeft concurrentie van Queens Park Rangers.

De club die afgelopen seizoen degradeerde naar de Championship is bereid om ongeveer 2,5 miljoen euro te betalen voor de middenvelder. Het zou een hereniging betekenen tussen Harry Redknapp en Parker, aangezien de twee al eerder in Londen bij Spurs samenwerkten.

De 32-jarige Parker heeft echter wel een gortige salariseis van liefst zeventigduizend euro per week. Daarnaast lijkt het lastig te worden voor QPR, omdat Parker zich graag in de schijnwerpers wil spelen voor het WK 2014 in Brazilië. En dat gaat bij een club in de Championship een stuk lastiger dan in een topcompetitie.

Wie ook mag vertrekken van White Hart Lane is Emmanuel Adebayor (foto onder). De aanvaller mag spreken van veel belangstelling, maar de Turkse topclub Besiktas heeft al een bod gedaan op de Togolees.

Afgelopen seizoen maakte Adebayor slechts vijf doelpunten in de Premier League, nadat hij voor zeven miljoen euro werd overgenomen van Manchester City. Besiktas spreekt van een serieus bod, dat zelfs hoger is dan ze in Istanbul aanvankelijk van plan waren. Een opvallend gerucht uit Italië, waar La Repubblica beweert dat Paris Saint-Germain zich zó graag wil versterken met Edinson Cavani dat het bereid is om veertig miljoen euro te betalen aan Napoli en daarbij ook nog Zlatan Ibrahmiovic in de deal wil betrekken.

Napoli gaf eerder via voorzitter Aurelio De Laurentiis aan dat Cavani niet weg mag voor minder dan 63 miljoen euro, de contractueel vastgelegde transfersom. Maar misschien dat het voorstel van PSG om Ibrahimovic in de deal te betrekken wél met gejuich wordt ontvangen. De Zweedse aanvaller was in het verleden zeer succesvol in de Serie A voor achtereenvolgens Juventus, Internazionale en AC Milan.

Ook tussen Barcelona en Manchester United vindt mogelijk een spelersruil plaats. Wayne Rooney zou namelijk nog altijd willen vertrekken bij de kampioen van Engeland en de Catalanen zien in hem een gewenste versterking. Sport meldt dat Barcelona 25 miljoen euro wil betalen aan Man Utd, dat dan ook nog eens David Villa tegemoet kan zien.

Dan over naar Arsenal, dat volgens de vader van Gonzalo Higuaín dicht bij het aantrekken van de Real Madrid-aanvaller is. Maar de overgang is nog altijd niet beklonken, waardoor de Londense club volgens The Daily Mirror op zoek is naar alternatieven. Wayne Rooney en Fernando Torres werden al genoemd, maar nu zou ook Luis Suarez in de belangstelling staan van The Gunners.

De voormalig aanvaller van FC Groningen en Ajax gaf eind vorig seizoen aan te willen vertrekken bij Liverpool, waarna Real Madrid zijn bestemming leek. Suarez gaf namelijk aan dat hij Engeland wil verlaten, waardoor het uitgesloten lijkt dat de 26-jarige Uruguayaan verkast naar Arsenal. Als het aan David Trezeguet ligt, beëindigt hij zijn loopbaan nog niet. De 35-jarige spits, herstellende van een operatie aan zijn linkerknie, werd onlangs aan de kant gezet door River Plate en is een zoektocht begonnen naar een nieuwe club. In het verleden was de Fransman uiterst succesvol bij Juventus, waar hij in 245 competitiewedstrijden liefst 138 tot scoren kwam.

Het liefst blijft Trezeguet River trouw. 'Ik heb hier nog een contract voor twee jaar en misschien komen ze terug op de beslissing om afscheid van me te nemen. Ik voel me goed en ben klaar om weer aan de slag te gaan. Ik heb bewust geen vakantie genomen om in optimale vorm te komen. Verschillende clubs hebben contact met mij opgenomen, maar ik hoop nog altijd op River.'

Een andere voormalig Juve-spits is op weg naar Eintracht Frankfurt, al was Nicklas Bendtner in Turijn lang niet zo succesvol als Trezeguet. Het afgelopen seizoen kwam de Arsenal-aanvaller op huurbasis uit voor De Oude Dame en in negen duels kwam hij niet tot scoren. De 25-jarige Deen heeft in Londen nog een contract voor een jaar, maar mag daar vertrekken.

Bendtner moet in Frankfurt een aanvalsduo vormen met Joselu, die eerder op huurbasis overkwam van 1899 Hoffenheim. Trainer Armin Veh kan ook wel scorende spitsen gebruiken, aangezien vorig seizoen middenvelders Alexander Meier en Stefan Aigner voor de meeste treffers zorgden.

Ook Atlético Madrid is op zoek naar een spits, aangezien Radamel Falcao naar AS Monaco vertrok. Maar als het aan Sevilla-voorzitter Jose Maria del Nido ligt wordt Álvaro Negredo niet de nieuwe spits van Los Colchoneros. 'De kans dat Atlético hem haalt is nul procent', aldus Del Nido. 'We hebben ook andere aanbiedingen ontvangen en daar gaat onze voorkeur naar uit.'

Naar verluidt is Manchester City een van die clubs. Voor 28 miljoen euro moet hij de opvolger van de naar Juventus vertrokken Carlos Tévez worden. Negredo kan overigens terugkijken op een uitstekend seizoen bij Sevilla, dat zelf teleurstelde met een negende plaats in de Primera División. In 36 wedstrijden was de 27-jarige aanvaller liefst 25 keer trefzeker, waardoor hij de Trofeo Zarra - de prijs voor de meest trefzekere Spanjaard - won.

Dan over naar Engeland, waar Chelsea op zoek is naar een nieuwe doelman. Een back-up voor Petr Cech welteverstaan. Aangezien Henrique Hilário en Ross Turnbull transfervrij vertrokken uit Londen, zijn The Blues op zoek naar een tweede doelman. En daarbij lijkt Chelsea te zijn uitgekomen bij John Ruddy, die de afgelopen drie seizoenen indruk maakte bij Norwich City.

Op 10 augustus 2012 maakte hij zelfs zijn debuut voor Engeland tijdens het oefenduel met Italië. Ruddy kwam na rust als invaller in het veld en hield dankzij enkele knappe reddingen zijn doel schoon, waardoor The Three Lions met 2-1 zegevierden.

Bekijk hier al onze video's