Transferdagboek 04/06: Ronaldo, Nani, Blanc en Agger

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/06: Ronaldo, Nani, Blanc en Agger

En opnieuw is er ophef rond Cristiano Ronaldo (28). AS meldt immers dat de Portugese superster van Real Madrid een aanbieding om zijn contract met drie jaar te verlengen tot de zomer van 2018 van de hand gewezen heeft.

De reden voor het veto van Ronaldo zou mogelijk de interesse van het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain kunnen zijn. In de Parijse wandelgangen wordt gefluisterd dat er een megabod in voorbereiding is: een transfersom van honderd miljoen euro en een jaarsalaris van achttien miljoen euro.

Dan over naar Rome, waar alles erop wijst dat Laurent Blanc de nieuwe trainer van AS Roma wordt. De Franse oud-verdediger zit al sinds zijn vertrek als bondscoach van de Fransen, na het EK van 2012, zonder club. Nu AC Milan toch nog geen afscheid neemt van Massimiliano Allegri is hij uit beeld om bij Roma aan de slag te gaan.

Didier Deschamps, voormalig teamgenoot van Blanc in de ooit zo succesvolle Franse ploeg (op de foto met de wereldbeker van 1998) en opvolger als bondscoach, zorgde voor nog meer aanwijzingen voor een nieuwe klus van zijn maatje. 'Ik weet dat de gesprekken de goede kant op gaan', doelde hij op het contact tussen Blanc en Roma. 'Laurent wil een nieuwe club en zodra het rond is, zal ik blij voor hem zijn. Maar niet eerder.' AS Monaco heeft tot dusver de aandacht getrokken dankzij de schijnbaar onuitputtelijke bron van euro's. Na de 130 miljoen voor João Moutinho, James Rodríguez en Radamel Falcao is er volgens L'Equipe de interesse in Nani (Manchester United) en Daniel Agger (Liverpool).

AS Monaco is overigens niet de enige gegadigde voor Nani (26). Turkse media beweren dat de Portugese middenvelder van Manchester United een principeakkoord met de werkgever van Wesley Sneijder en Didier Drogba heeft bereikt. United en de Turkse grootmacht zouden er al vorige week uit zijn gekomen. Mogelijk heeft het al in 2014 aflopende contract van Nani daar wat mee te maken. Hoe langer hij blijft zonder een nieuw contract te tekenen, hoe groter de kans dat hij volgend jaar zomer gratis de deur uitwandelt.

Bij een nieuwe club zou Nani weer iedere week moeten gaan spelen. Dat was hem het afgelopen jaar bij United niet gegeven. Bovendien zou Galatasaray na de mislukte poging Arjen Robben binnen te halen, dan alsnog de derde superster na Sneijder en Drogba kunnen presenteren.

En vanuit Brazilië bevestigde zaakwaarnemer Giuliano Bertolucci dat AS Monaco ook een aanbieding heeft neergelegd bij Paulinho. Corinthians wil echter pas praten bij een bod van minimaal twintig miljoen euro. Internazionale is ook een gegadigde voor de middenvelder.

Meer nieuws van de andere kant van de oceaan leert ons dat de kans groeit dat Fernandinho zijn kunsten gaat vertonen bij Manchester City. Shakhtar Donetsk heeft namelijk in de persoon van Fernando (FC Porto) een vervanger op de korrel.

Real Madrid heeft bot gevangen in de strijd om de Braziliaanse verdediger Marquinhos. AS Roma heeft het bod van twintig miljoen op de negentienjarige speler van de hand gewezen, weet Gazetta dello Sport. Maar misschien kunnen er zaken worden gedaan aangezien de Romeinen interesse hebben in Luka Modric, de middenvelder in dienst van De Koninklijke. José Mourinho verklaarde maandag zijn liefde voor Chelsea, en beloofde zijn geliefde Londense club successen te brengen. Volgens The Sun wil de Portugese coach daarvoor een oude bekende naar Stamford Bridge halen, namelijk Wesley Sneijder.

De Oranje-international en Mourinho hebben een warme band sinds hun samenwerking bij Internazionale. Galatasaray zou open staan voor een afscheid van Sneijder, die pas een half jaar geleden neerstreek in Istanbul, hetgeen hij overigens pas deed nadat hij ook met Mourinho contact had gezocht.

Even verderop in Londen is Arsène Wenger bezig zijn selectie op peil te brengen. Na de mislukte pogingen Stevan Jovetic weg te halen bij Fiorentina ziet de Franse manager volgens The Daily Mail bij Swansea City een andere gegadigde ter versterking van de Arsenal-aanval. Voor de Spaanse revelatie Michu zal flink dieper in de buidel moeten worden getast dan Swansea in 2012 deed. De club uit Wales maakte een jaar geleden ruim 2,5 miljoen euro over aan Rayo Vallecano.

Over aanvallende versterkingen gesproken; Liverpool is in de markt om Shakhtar Donetsk te ontdoen van de productieve Henrikh Mkhitaryan (foto). De 24-jarige Armeniër, die afgelopen seizoen in de Oekraïense competitie 25 treffers maakte, heeft een prijskaartje van 25 miljoen euro om zijn nek hangen. Liverpool is bereid dat bedrag neer te leggen, en hoopt daarmee de concurrentie – naar verluidt zijn ook Barcelona, Chelsea en Manchester City geïnteresseerd - te snel af te zijn. The Reds laten de komst van Mkhitaryan niet afhangen van de toekomst van Luis Suarez, die hoopt door Real Madrid of Atlético Madrid verlost te worden van de Engelse pers.

Een andere voormalige Eredivisie-spits staat ook aan de vooravond van een verhuizing. Marcus Berg, die bij Hamburger SV nimmer de bij FC Groningen opgebouwde verwachtingen heeft kunnen inlossen, zou in het kielzog van Emir Bajrami verkassen naar Panathinaikos. Trainer Yannis Anastasiou, die voorheen zelf ook als speler in Nederland actief was, wil vers bloed zien bij de Griekse club.

Bekijk hier al onze video's