Transferdagboek 03/08: Ljajic, Gervinho & Mascherano

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 03/08: Ljajic, Gervinho & Mascherano

AC Milan is zeer geïnteresseerd in Adem Ljajic, zoals we al eerder al in deze rubriek te kennen gaven. Toen was het zo dat de Rossoneri een bedrag van zeven miljoen euro wilden betalen voor de middenvelder, een lachertje volgens zijn werkgever Fiorentina. Maar de zaken lijken te veranderen.

Binnen 24 uur is er namelijk veel gebeurd. Ljajic heeft zijn oude zaakwaarnemer bij het vuilnis gezet en een andere belangenbehartiger in de arm genomen die voor hem door het vuur wil gaan. Hij heeft met Andrea Della Valle, de clubpresident van Fiorentina, gesproken en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Milan en Fiorentina gaan weer met elkaar in gesprek.

Gervinho lijkt steeds dichter bij een overgang naar AS Roma, nu ook manager Arsène Wenger zich heeft uitgesproken over een transfer. Volgens de Fransman moet het akkoord deze week nog beklonken worden. Gervinho werd nooit een basisspeler bij Arsenal, maar hoopt bij AS Roma meer kansen op speeltijd te krijgen. Er hangt een prijskaartje van ongeveer acht miljoen euro om zijn nek.

Rafa Benítez is uitgeshopt bij Real Madrid. Met het halen van Gonzalo Higuaín, Raúl Albiol en José Callejón heeft de selectie van Napoli een koninklijk karakter gekregen. Maar dat betekent niet dat de Spanjaard klaar is op de transfermarkt. Ook een paar oude bekenden moeten het keurkorps van Benítez versterken.

Javier Mascherano en Martin Skrtel zijn de volgende twee spelers die zich in Napels moeten vestigen. Benítez kent het duo uit zijn periode bij Liverpool. Zo speelde Mascherano van 2007 tot 2010 bij The Reds, alvorens hij naar Barcelona vertrok. Een groot probleem is echter zijn afkoopsom; de transferclausule die in zijn contract is opgenomen bedraagt liefst honderd miljoen euro.

De komst van Skrtel is in dat opzicht een stuk waarschijnlijker. De Slowaak wordt al de hele zomer in verband gebracht met meerdere Europese topclubs, maar zou een weerzien met Benítez wel zien zitten. Napoli vraagt echter wel om een coulante Skrtel. Zo moet hij een aanzienlijk deel van zijn salaris inleveren.

John Guidetti is er weer helemaal klaar voor om zich dit seizoen te laten zien. Nadat hij afgelopen jaar te kampen had met een virus, is hij nu weer wedstrijdfit. Kansen bij Manchester City hoeft hij echter niet te verwachten, waardoor een uitstapje elders weer zeer waarschijnlijk is. En dat heeft Mario Been ook door.

De trainer van RC Genk heeft de opdracht gegeven om bij Manchester City te informeren naar de diensten van de Zweed. Eerder belde Genk met Chelsea om Thorgan Hazard naar de club te halen, maar het jongere broertje van Eden ging naar SV Zulte Waregem. Dan naar Londen, waar Arsenal zich toch een beetje zorgen begint te maken over Thomas Vermaelen. De Belg is een belangrijke kracht van manager Arsène Wenger, maar staat opnieuw weken buitenspel vanwege een rugblessure. Wenger overweegt nu toch om een back-up naar het Emirates Stadium te halen: Ashley Williams.

De aanvoerder van Swansea City is voor Engelse begrippen vrij betaalbaar. De club van manager Michael Laudrup zou zo'n twaalf miljoen pond verlangen voor zijn captain. Arsenal wil niet verder gaan dan tien miljoen euro, maar de verwachting is dat beide clubs voor de gulden middenweg gaan.

De zaterdageditie van The Daily Star pakt uit met drie spelers, die de hele transferperiode al in verband worden gebracht met een transfer. Gareth Bale (foto boven) is van de drie wellicht het meest besproken. De Welsman van Tottenham Hotspur lijkt nu echt op weg naar Real Madrid, want ondanks een eerdere toezegging dat hij geen vertrek wil forceren, weigert hij zaterdag in actie te komen tijdens de oefenwedstrijd van The Spurs op bezoek bij AS Monaco.

Het bedrag dat De Koninklijke moet reserveren voor de komst van Bale is nog niet bekend, maar er worden transferbedragen genoemd tussen de 100 en 150 miljoen euro. Maar daar blijft het dan niet bij voor Real, aangezien ook Luis Suarez weer wordt genoemd als mogelijke versterking. De aanvaller van Liverpool gaf meteen aan na afloop van vorig seizoen te willen vertrekken, maar alleen Arsenal werd concreet. Nu hebben echter ook de Madrilenen zich gemengd in de strijd om de handtekening van Suarez.

Om de transfers van Bale en Suarez te financieren, zou Real overwegen om Cristiano Ronaldo van de hand te doen. De Portugese superster loopt al enkele maanden ontevreden rond in de Spaanse hoofdstad, maar geruchten over een aankomend vertrek werden keer op keer ontkend. Maar mogelijk laat De Koninklijke hem alsnog vertrekken. Zijn voormalig werkgever Manchester United zou al in gesprek zijn, maar ook uit Frankrijk is er interesse. AS Monaco en Paris Saint-Germain willen elkaar graag aftroeven en stunten met de komst van Ronaldo.

Mocht Ronaldo ervoor kiezen terug te keren naar Man Utd, dan zal Chelsea zich meteen melden op Old Trafford met een bod op Wayne Rooney. De aanvaller moet op dit moment Robin van Persie al voor zich dulden in de pikorde van manager David Moyes, maar als straks ook zijn voormalig ploeggenoot terugkeert lijkt Rooney helemaal genoegen te moeten nemen met een bijrol. Chelsea biedt een uitweg en heeft liefst veertig miljoen euro over voor hem.

Bekijk hier al onze video's