Transferdagboek 03/01: Sneijder, Tioté en vd Vaart

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding ons transferdagboek nieuw leven in te blazen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Transferdagboek 03/01: Sneijder, Tioté en vd Vaart

Een vaste klant in deze rubriek in de zomermaanden was Wesley Sneijder. De spelmaker van Oranje meldt zich ook in het koudere gedeelte van het jaar weer. Zijn zaakwaarnemer Søren Lerby zou inmiddels op bezoek zijn geweest bij Internazionale-preses Massimo Moratti.

De belangenbehartiger van de middenvelder kreeg daar te horen dat hij naar een andere club mag als deze bereid is dertig miljoen euro te betalen. De oren bij Chelsea en Manchester United zijn gespitst.

De vermeende interesse van AC Milan in Rafael van der Vaart is door de middenvelder van Tottenham Hotspur direct beantwoord. 'Het is onzin dat ik vertrek naar wie dan ook in januari', was de Oranje-international duidelijk.

'Natuurlijk komen er geruchten als je goed speelt en je staat met The Spurs op de derde plaats. Datzelfde geldt voor mijn teamgenoten. Maar niemand wil vertrekken. We weten dat we op weg zijn naar iets speciaals dit seizoen.'

Cheick Tioté maakt ook dit seizoen een voortreffelijke indruk op de Engelse velden als controleur bij Newcastle United. De voormalige middenvelder van Roda JC en FC Twente is echter kraakhelder als het om de, volgens de Engelse media, op handen zijnde overstap naar Manchester United gaat. 'De enige keer dat ik aan Manchester United denk, is als ik tegen ze moet spelen.'

De Ivoriaanse krachtpatser heeft op dit moment dus wel The Mancunians aan zijn hoofd. De ploeg van Sir Alex Ferguson, samen met stadgenoot City koploper van de Premier League, komt namelijk woensdag op bezoek in Saint James' Park.

Bij Chelsea komt Alex niet meer aan spelen toe en de Londenaren hebben te kennen gegeven dat hij mag vertrekken. Juventus en Queens Park Rangers hebben direct hun interesse kenbaar gemaakt in de voormalige verdediger van PSV. De Braziliaan zelf verklaarde overigens het meeste te voelen voor een terugkeer naar zijn oude liefde Santos.

Bekijk hier al onze video's