Transferdagboek 01/07: Forlán, Lloris en Sigurdsson

De transfermarkt is geopend en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/07: Forlán, Lloris en Sigurdsson

Diego Forlán (33) is een van de spelers bij Internazionale die de clubleiding graag ziet vertrekken. Behalve dat de Uruguayaanse aanvaller een riant salaris opstrijkt, liet hij in zijn eerste seizoen allesbehalve een goede indruk achter. Het Braziliaanse Internacional is volgens het Spaanse El Pais de logische nieuwe bestemming van de speler die op het WK 2010 nog werd uitgeroepen tot speler van het toernooi. De transfer zou nog binnen de komende twee dagen afgerond kunnen worden.

Danijel Pranjic is volgens de Kroatische krant Sportske Novosti dicht bij een overgang naar Everton. Manager David Moyes bekeek de voormalige verdediger annex middenvelder van SC Heerenveen tijdens het EK. Bovendien is de Kroaat transfervrij aangezien zijn contract bij Bayern München is afgelopen.

'Ik ben vereerd door de interesse en zou graag voor zo'n club uitkomen', zegt Pranjic van de belangstelling te weten. 'Ik wil weer aan spelen toekomen, dat is wat ik miste bij Bayern.' De Beierse grootmacht verhinderde in de winterstop nog een transfer naar Everton, dat zich toen concreet meldde voor de linkspoot. Overigens voedt de mogelijke komst van Pranjic de verhalen over een vertrek Leighton Baines die op zijn beurt weer door de gehele Engelse top gevolgd wordt.

'Wij houden een vertrek van Lloris niet tegen, maar van een vertrek is alleen sprake als de prijs goed is', dat vertelt de clubleiding van Olympique Lyon in L'Equipe over de doelman van de Franse nationale ploeg. Hugo Lloris, die nog over een tot medio 2015 doorlopend contract beschikt, is volgens de Franse sportkrant de bovenste naam op het verlanglijstje van de nodige Engelse topclubs. Vooral Tottenham Hotspur, dat in routinier Brad Friedel (40) de eerste doelman heeft, is gecharmeerd. Michael Bradley is hard op weg om ploeggenoot te worden van Maarten Stekelenburg. De 24-jarige middenvelder uit de Verenigde Staten speelt op dit moment voor Chievo, maar AS Roma heeft zich volgens La Gazzetta dello Sport in Verona gemeld voor Bradley. Sinds hij een jaar geleden overkwam van Borussia Mönchengladbach maakte de voormalig speler van SC Heerenveen veel indruk in de Serie A. Volgens Giovanni Sartori, technisch directeur van Chievo, hebben ook Internazionale en Juventus belangstelling.

De Chinese competitie mag binnenkort wellicht weer een ster verwelkomen. Seydou Keita is in China om te onderhandelen met Dalian Aerbin, de huidige nummer elf. De 32-jarige middenvelder komt over van Barcelona, waar zijn contract afliep. Keita speelde vier seizoenen voor de Catalanen, maar wist geen basisplaats te bemachtigen. Marca meldt dat de Malinees in China een meerjarig contract kan tekenen. Eerder al maakten Nicolas Anelka en Didier Drogba de overstap naar de Chinese competitie; zij spelen voor Shanghai Shenhua.

Het is nog altijd niet bekend waar Gylfi Thór Sigurdsson komend seizoen speelt. Drie clubs uit de Premier League hebben interesse in de 22-jarige middenvelder uit IJsland, die het afgelopen half jaar op huurbasis voor Swansea City speelde. Daar maakte hij veel indruk en The Swans bereikten een akkoord met 1899 Hoffenheim over een transfer. Maar manager Brendan Rodgers verruilde Swansea voor Liverpool en hoopt Sigurdsson mee te nemen. Maar daar blijft het niet bij. Volgens Sunday Mirror maakt de middenvelder de komende 24 uur zijn keuze bekend en die lijkt te zijn gevallen op Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's