Transfer van Kishna naar Lazio afgerond

Reacties

Ricardo Kishna vertrekt definitief naar Lazio. Ajax heeft bekendgemaakt dat er overeenstemming is bereikt met de Romeinen over de transfer. Daarmee komt een einde aan het moeizame huwelijk tussen de twintigjarige buitenspeler en Ajax-trainer Frank de Boer.

Transfer van Kishna naar Lazio afgerond

Bij Lazio wordt Kishna na Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Edson Braafheid de vierde Nederlander in de selectie. De grillige linkspoot, die voor vier jaar zal gaan tekenen, heeft zijn transfer mede te danken aan de goede contacten van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in Italië.

Kishna, die op vijftienjarige leeftijd van ADO Den Haag naar Ajax ging, maakte zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht in januari 2014. Uiteindelijk kwam hij in het seizoen 2013/14 tot acht duels in de hoofdmacht. Vorig seizoen was de aanvaller vijf keer trefzeker in 26 competitieduels. Kishna had in Amsterdam, waar hij in totaal zeven keer scoorde in 48 officiële duels, nog een contract tot medio 2016.

Conflict
Kishna had een moeizame relatie met De Boer, een conflict dat door Raiola en de Ajax-coach werd uitgevochten in de media. 'Ik vind dat hij Kishna niet begrijpt en voldoende waardeert', aldus de zaakwaarnemer van Kishna eerder. De Boer sloeg terug toen Raiola beweerde dat zijn cliënt klaar was voor de Serie A. 'Dan bedoelt hij waarschijnlijk over drie jaar.'

Het conflict escaleerde toen De Boer de aanvaller in maart uit de selectie zette, omdat hij niet tevreden was over diens warming-up tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. In slechts drie van de negen resterende wedstrijden in het seizoen begon Kishna vervolgens in de basis.

Ajax anticipeerde deze zomer reeds op het vertrek van Kishna door de Duitse jeugdinternational Amin Younes vast te leggen. De vleugelaanvaller kwam over van Borussia Mönchengladbach. Bovendien kunnen ook Viktor Fischer, Lucas Andersen, Vaclav Cerny, Robert Muric en waar nodig Lasse Schöne en Anwar El Ghazi de linksbuitenpositie bij Ajax invullen.

Lees hier het interview met Kishna in de VI van deze week. Daarin vertelt de aanvaller openhartig hoe de vertroebelde relatie met De Boer eraan heeft bijgedragen dat hij vertrekt uit Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.