Transfer Träsch verbetert perspectieven Boulahrouz

Khalid Boulahrouz hoeft voor de rechtsbackpositie bij VfB Stuttgart in het nieuwe seizoen alleen te concurreren met Stefano Celozzi. De Oranje-international zag dit weekend zijn ploeggenoot Christian Träsch voor circa acht miljoen euro de langverwachte overstap maken naar VfL Wolfsburg.

Transfer Träsch verbetert perspectieven Boulahrouz

De zevenvoudig international, die door zijn overgang de duurste Duitse zomertransfer is na keeper Manuel Neuer, werd de voorbije seizoenen gebruikt voor zowel de rechtsback- als centrale positie en kwam ook in actie als verdedigende middenvelder.

'Op rechts zijn we met Boulahrouz en Celozzi zeer goed bezet', stelt technisch directeur Fredi Bobic. 'We zullen niet op zoek gaan naar een vervanger voor Träsch.'

Boulahrouz is sinds zijn komst bij VfB Stuttgart in de zomer van 2008 ingezet als rechtsback en centrumverdediger. Door fysieke ongemakken en technische keuzes van de coaches bleef de inbreng van de Nederlander voor zijn werkgever tot dusverre beperkt tot 43 competitieduels.

Voor het centrum versterkte VfB Stuttgart zich onlangs al met PSV’er Francisco Rodríguez als vervanger van de langdurig geblesseerde Matthieu Delpierre. De uitgaven voor de Mexicaan (1,8 miljoen euro) en de Deense allrounder William Kvist (voor 3,5 miljoen euro aangetrokken van FC Kopenhagen) maakten de verkoop van Träsch min of meer noodzakelijk om de transferbalans recht te trekken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's