Transfer Stekelenburg stelt Espanyol voor dilemma

Espanyol zal de naderende overgang van Maarten Stekelenburg naar AS Roma met een wrang gevoel ervaren. De transfer van de Ajax-goalie heeft tot gevolg dat Carlos Kameni (27) vooralsnog bij Espanyol blijft, iets waarmee de Catalaanse clubleiding allesbehalve blij is.

Transfer Stekelenburg stelt Espanyol voor dilemma

Zeven opeenvolgende seizoenen was de international van Kameroen eerste keus bij de tweede club van Barcelona. Maar het is een publiek geheim dat zijn positie niet meer onomstreden is voor Espanyol-coach Mauricio Pochettino. Een transfer naar AS Roma, waarvoor ook Kameni in beeld was, had alle partijen uitkomst geboden.

'Carlos is al lang bij deze club en geniet het respect van iedereen. Maar dat is niet genoeg om een basisplaats te krijgen', kondigt de oefenmeester aan in de krant Sport. 'Ook Carlos zal iedere dag hard moeten werken en aantonen dat hij de beste is.'

En ook vanwege diens geflirt met AS Roma lijkt Kameni’s jarenlange vaste vervanger Cristian Álvarez eindelijk het vertrouwen van coach Pochettino te krijgen. Kiko Casilla is de derde doelman in de huidige selectie.

Kameni heeft er de voorbije jaren, tot ongenoegen van Espanyol, een sport van gemaakt door iedere zomer te schermen met grote clubs. Van een lucratieve transfer kwam het evenwel nooit. Tijdens het WK 2010 werd hij bij de nationale ploeg van Kameroen op het allerlaatste moment gepasseerd, evenals zijn geroutineerde en machtige collega’s Alexandre Song en Achille Emana. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's