Transfer naar Monaco geen afscheid van Wolfsburg voor Benaglio

Reacties

Diego Benaglio verruilt VfL Wolfsburg na negen seizoenen voor AS Monaco. Het afscheid van de doelman, die tot medio 2020 getekend heeft bij de kampioen van Frankrijk, is voor de Duitse club echter slechts tijdelijk.

Transfer naar Monaco geen afscheid van Wolfsburg voor Benaglio

De 33-jarige Benaglio is bij Wolfsburg uitgegroeid tot een absolute publiekslieveling, maar verloor het afgelopen seizoen zijn basisplaats aan Koen Casteels. Daarom besloot de Bundesliga-club mee te werken aan een transfer van de Zwitser, die bij Monaco weer hoopt uit te groeien tot basisspeler.

Het afscheid van Wolfsburg is desondanks slechts tijdelijk voor Benaglio. De keeper heeft met de clubleiding namelijk afgesproken na zijn carrière terug te keren in een andere functie. 'Heel VfL Wolfsburg wil Diego graag bedanken. Hij heeft de ontwikkeling van de club van dichtbij gemaakt zoals bijna niemand anders. Hij is een echte leider van de club. We zijn ontzettend blij dat hij na zijn profcarrière terugkeert bij ons', aldus sportief directeur Olaf Rebbe.

Benaglio kwam in januari 2008 over van de Portugese club Nacional. Sindsdien kwam hij tot 321 officiële wedstrijden voor Wolfsburg, werd hij kampioen van Duitsland met de club en werd de nationale beker en de supercup gewonnen. 'Hoewel ik enorm uitkijk naar mijn uitdaging bij Monaco, was het een zwaar afscheid. Wolfsburg is een tweede huis geworden voor mij en mijn familie. Ik kijk er nu al naar uit om hier straks terug te keren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.