Transfer lijkt enige uitweg voor De Jong

Reacties

Een half jaar nadat hij aanvoerder werd en zijn contract met drie jaar verlengde, is de positie van Nigel de Jong bij AC Milan uitzichtlozer dan ooit.

Transfer lijkt enige uitweg voor De Jong

De Jong zat zich zaterdag tegen AS Roma (1-1) wederom te verbijten op de bank. Het was al de elfde keer dat de 31-jarige bikkelaar als reserve begon bij een competitieduel van Milan. Geen enkele keer mocht hij invallen. Slechts vijf keer begon De Jong in de basis. Vier van die optredens vonden plaats in augustus en september. Op 13 december kreeg de Nederlander weer een kans, maar was hij ongelukkig door tegen Hellas Verona een penalty te veroorzaken met een overtreding die hij met rood moest bekopen.

Transfer
Door zijn problematische situatie bij Milan wordt De Jong al een tijdje gelinkt aan een transfer. Leicester City zou de ex-speler van Manchester City willen terughalen naar de Premier League, terwijl ook Swansea City in de markt zou zijn. Vanuit Duitsland sijpelen geruchten over interesse van Schalke 04 door, terwijl met belangstelling van Los Angeles Galaxy ook een overgang naar de Verenigde Staten lonkt. Ondertussen weigert de zaakwaarnemer van de 81-voudig international ieder commentaar.

Uitzicht op betere tijden bij Milan is er nauwelijks voor de Jong. De prestaties van de club zijn zeer matig (Milan staat achtste), maar trainer Sinisa Mihajlovic houdt vast aan een 4-4-2-systeem. Centraal op het middenveld kiest de Serviër steevast voor twee allrounders, in plaats van één offensieve en één defensieve specialist. Op de zeldzame momenten dat Mihajlovic een uitgesproken breker nodig heeft, kiest hij meestal voor Juraj Kucka in plaats van onze landgenoot. Daarmee lijkt alleen een transfer de carrière van De Jong uit het slop te kunnen trekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.