Tranentrekker Luiz, Wilmots kiest Robben, Enoh vliegt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Tranentrekker Luiz, Wilmots kiest Robben, Enoh vliegt

•  David Luiz (foto boven) heeft de kinderwens van een van zijn grootste fans vervuld. Ricardinho hield het niet droog toen hij zijn idool zag, hetgeen ook een en ander losmaakte bij de Braziliaanse verdediger van PSG. Fraaie beelden!

'Aanvankelijk ging ik voor Arjen Robben, Manuel Neuer en Thibaut Courtois, dus nu wordt het wat mij betreft Neuer.'
• De Belgische bondscoach Marc Wilmots kiest bij de Ballon d'Or-verkiezing voor de Duitse doelman. Volgens hem verdient de sluitpost van Bayern München de Gouden Bal meer dan zijn overgebleven rivalen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, al ging de aanvankelijke voorkeur dus uit naar Arjen Robben.

•  Je moet er wat voor over hebben om een punt te redden voor Liverpool. Martin Skrtel was diep in blessuretijd de maker van de 2-2 op Anfield tegen Arsenal. De vele minuten blessuretijd waren mede toegekend omdat de Slowaak een lange blessurebehandeling vanwege een bloedende hoofdwond moest ondergaan. Op Instagram toonde de verdediger van Liverpool wat er onder de tulband zat toen hij raak knikte en zijn eigen matige verdedigende werk nog enigszins goedmaakte.

• Om nou te zeggen dat Eyong Enoh bekendstaat als gepolijste middenvelder, nee. Maar de tackle die de ex-Ajacied er dit weekend tegen AA Gent uitgooide was zelfs voor zijn doen tamelijk zwaar. En dan nog protesteren tegen zijn rode kaart ook...

• Sport1 volgt de verrichtingen in de buitenlandse competities op de voet. Bekijk hier een hoogstandje van Lior Rafaelov, de hoofdrol voor Nadir Ciftçi tegen Celtic en een uiterst gretige Bas Dost.

'Klaas-Jan Huntelaar is een van de drie beste spitsen in de Bundesliga.'
• Schalke 04-verdediger Felipe Santana is uitermate blij met de contractverlenging van Klaas-Jan Huntelaar. Volgens zijn ploeggenoot gaat de Nederlandse spits zijn waarde nog volop bewijzen.

'Ik had wel topscorer kunnen zijn. Het was elke keer net niet.'
•  PSV-aanvaller Florian Jozefzoon miste eerder dit seizoen grote kansen, maar is blij met zijn goal tegen Go Ahead Eagles (5-0). Al beseft hij ook dat hij op meer dan twee competitietreffers had kunnen staan inmiddels. (De Telegraaf)

'Ik hoop dat 2015 net zo onvergetelijk wordt als 2014 en dat we opnieuw zoveel kunnen winnen, met als belangrijkste doel de titelprolongatie in de Champions League.'
• Was getekend, Cristiano Ronaldo. Hij openbaarde deze logische wens tijdens de onthulling van zijn standbeeld.

'Het hoogtepunt was voor mij de manier waarop de Engelse fans ons eerden ondanks dat we uitgeschakeld waren op het WK en net met 0-0  hadden gelijkgespeeld tegen Costa Rica.'
• De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft een opmerkelijk favoriet moment van het kalenderjaar 2014. (FIFA.com)

'Ik begrijp het wel, haha. Ik heb altijd gezegd: Als die trein langskomt, spring er dan op! Ik ben er altijd opgesprongen.'
• Voormalig PSV-trainer Dick Advocaat reageert bij Studio Voetbal hard lachend op een eventuel vertrek van PSV'er Memphis Depay. Gevraagd naar een mogelijke transfer antwoordde de aanvaller namelijk: 'Als er een club komt met een grote zak geld: hoe reageert PSV? Hoe reageer ik? Wil ik daarheen?' Advocaat, die zelf inderdaad niet bepaald vies is van het kiezen voor het geld, zou hem dat niet kwalijk nemen.

'Ik heb veel goals gemaakt in mijn loopbaan, maar dit was de allermooiste'
• Eerlijk is eerlijk: die treffer van Mateo Kovacic (zie hieronder) zat er lekker in. Desondanks stond de aanvallende middenvelder van Internazionale na afloop met een bedrukt gezicht voor de camera's: zijn ploeg had namelijk slechts met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Lazio van Stefan de Vrij. En toch mag Kovacic trots zijn.

'Hij wees ons erop dat Genk soms flaters begaat in de verdediging. Onze coach is een zeer intelligente man en daar mogen we blij om zijn. Het is zijn verdienste dat het zo goed gaat met Club Brugge.'
• In Nederland kreeg toenmalig FC Twente-trainer Michel Preud'homme nog weleens kritiek, maar in Brugge lopen ze met hem weg. Na de treffer van Ruud Vormer (die de bal recht in zijn voeten geschoven kreeg van een tegenstander en raak schoot) in de topper tegen Racing Genk sprintte keeper Mathew Ryan naar de oefenmeester om het doelpunt te vieren. Tegenover Belgische media legt hij uit waarom.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.