Trainingsweek Oranje op losse schroeven door Ajax en PSV

Reacties

De trips van Ajax en PSV naar China hebben gevolgen voor de oefenstage van het Nederlands elftal deze maand. Bondscoach Danny Blind moet het programma aanpassen.

Trainingsweek Oranje op losse schroeven door Ajax en PSV

Door de Aziatische uitstapjes van Ajax en PSV kan Blind tijdens de trainingsweek in Hoenderloo niet beschikken over de vele internationals van beide clubs. De KNVB betwijfelt daardoor het nut van die eerste trainingsweek waaraan enkel internationals uit de Eredivisie zouden meedoen en overweegt sterk om die daardoor te schrappen.

Oranje oefent tegen de EK-deelnemers Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). Rondom de interlands zou extra worden getraind. Doordat Ajax (20 mei) en PSV (22 mei) pas vlak voor deze interlands uit China terugkeren, zijn de internationals van die clubs pas relatief laat beschikbaar.

Het oorspronkelijke plan was om al vanaf 16 mei in Hoenderloo de voorbereiding te starten op de serie oefenduels, die Blind gebruikt ter voorbereiding op de WK-kwalificatie. Waarschijnlijk begint het trainingskamp nu een week later in het Portugese Lagos, waar ook de in het buitenland actieve internationals zouden aansluiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.