Trainingskamp van AZ naar Turkije op losse schroeven

AZ blijft tijdens de winterstop mogelijk in Nederland. De Alkmaarders hadden een trainingskamp gepland in het Turkse Belek, maar trainer Gertjan Verbeek is het niet eens met de voorwaarden.

Trainingskamp van AZ naar Turkije op losse schroeven

De organisatie van de trip naar Turkije was uitbesteed aan UEFA-wedstrijdmakelaar Atalay Mutlu, die vorig jaar in het nieuws kwam omdat hij tijdens oefenduels van AZ in de winterstop met Wehen Wiesbaden en Werder Bremen een scheidsrechter had geregeld die door de Bulgaarse bond levenslang geschorst was.

Aangezien het trainingskamp op zich goed geregeld was, ging AZ opnieuw met Mutlu in zee. Maar tot op heden kan hij niet aan de wensen van de Alkmaarders voldoen. De Turk had een vlucht geregeld naar Belek, die zondagochtend om 6.00 uur vertrekt. Maar Verbeek gaf al snel aan dat dit niet acceptabel is.

'Zolang hij niet aan onze voorwaarden voldoet, gaat het trainingskamp in Turkije niet door', liet Verbeek donderdag weten tijdens de nieuwjaarsreceptie. 'We hebben hem de kans gegeven om een alternatieve vlucht te regelen, maar we hebben hier nog niets van gehoord.'

Als Mutlu er niet in slaagt om een andere vlucht te regelen, waarbij de spelers van AZ niet midden in de nacht naar de luchthaven moeten, blijft de huidige nummer twaalf van de Eredivisie in Nederland. Aangezien de velden bespeelbaar zijn en er geen vorst voorspeld wordt, vindt Verbeek dat een prima alternatief.(Yoeri van den Busken)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ