Trainerskerkhof Vitesse: Rutten beste sinds Ten Cate

Al na één seizoen heeft Fred Rutten besloten op te stappen als trainer van Vitesse, dat daardoor toe is aan de achttiende trainerswissel sinds 1995. Alleen Henk ten Cate deed het in die periode beter.

Trainerskerkhof Vitesse: Rutten beste sinds Ten Cate

Sinds Ronald Spelbos in 1995 werd aangesteld als trainer van Vitesse, is het zelden rustig geweest in Arnhem. Na Spelbos volgden Frans Thijssen, Leo Beenhakker, Ten Cate, Artur Jorge, Herbert Neumann, Edward Sturing/Jan Jongbloed, Ronald Koeman, Sturing, Mike Snoei, opnieuw Sturing, Aad de Mos, Hans Westerhof, Theo Bos, Albert Ferrer, John van den Brom en Rutten.

Alleen Sturing hield in de periode 2003-06 het twee aaneengesloten seizoenen vol, de overige trainesr hielden het sneller voor gezien of moesten gedwongen vertrekken. Ten Cate deed het verreweg het beste. In het seizoen 1997/98 eindigde hij met Vitesse op de derde plaats in de Eredivisie, met liefst zeventig punten. Na dat seizoen vertrok hij naar KFC Uerdingen 05.

Rutten leek dit seizoen lang op weg om de prestatie van Ten Cate te verbeteren. Na 29 wedstrijden bezetten de Arnhemmers de derde plaats met zestig punten, slechts drie minder dan koploper Ajax. Maar in de laatste vijf duels ging het helemaal mis. Alleen van hekkensluiter Willem II werd nog gewonnen, de overige vier wedstrijden leverden slechts één punt op voor Vitesse.

Daardoor eindigde de ploeg van Rutten op de vierde plaats, maar aan de doelstelling voorafgaand aan het seizoen - kwalificatie voor de voorrondes van de Europa League - was voldaan. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen