Trainerskerkhof in België: twee ontslagen na twee speelronden

Reacties

De Belgische Jupiler Pro League is pas twee speelronden onderweg, maar zowel Sint-Truiden als Sporting Lokeren heeft zijn trainer al ontslagen.

Trainerskerkhof in België: twee ontslagen na twee speelronden

Op 28 juli vond reeds de aftrap van het nieuwe Belgische seizoen plaats. Voor Lokeren begon de nieuwe jaargang teleurstellend. In het eigen Daknamstadion was Club Brugge met liefst 0-4 te sterk. Een week later ging het opnieuw mis, ditmaal tegen KV Kortrijk: 1-0. Voor de clubleiding was het reden genoeg om trainer Rúnar Kristinsson (foto) op straat te zetten.

'Voorzitter Roger Lambrecht wenst te benadrukken dat de ex-speler van Sporting Lokeren goed werk heeft verricht tijdens het voorbije seizoen. Vooral dankzij hem kon Lokeren zich handhaven in de hoogste divisie', luidt een statement op de clubsite. Lokeren, waar Guus Hupperts en Luciano Slagveer onder contract staan, heeft met Peter Maes de opvolger al binnen.

Het bliksemontslag van Kristinsson was gek genoeg niet eens het eerste ontslag in de Belgische competitie. Maandag baarde Sint-Truiden opzien door trainer Bartolomé Márquez López te ontslaan vanwege onoverbrugbare meningsverschillen tussen club en coach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.