Trainerscarrousel Palermo blijft draaien door besluit UEFA

Reacties

De trainerssoap bij Palermo duurt voort. De Serie A-club moet alweer op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Guillermo Barros Schelotto beschikt volgens de Europese voetbalbond (UEFA) niet over de juiste trainerspapieren.

Trainerscarrousel Palermo blijft draaien door besluit UEFA

Barros Schelotto verkoos in januari de hete trainersstoel in Stadio Renzo Barbera boven die van bondscoach bij Paraguay. De flamboyante voorzitter Maurizio Zamparini zag in de 42-jarige Argentijn de gedroomde opvolger van Davide Ballardini, die in twee maanden tijd het tij niet kon keren als opvolger van de in november ontslagen Giuseppe Iachini.

Obstakel voor de aanstelling van Barros Schelotto is dat de oud-speler van Boca Juniors niet aan de criteria van de UEFA voldoet om op Sicilië aan de slag te gaan. 'Ik heb geen licentie, dus ik kan niet trainen', zegt Barros Schelotto in Italiaanse media. 'Ze hebben me niet toegelaten. Ik kom anderhalf jaar aan ervaring tekort', aldus de man die in eigen land al drie jaar trainer was van Lanús.

Giovanni Bosi wordt doorgeschoven als hoofdverantwoordelijke op Sicilië, oud-speler Giovanni Tedesco (links op de foto naast Barros Schelotto) en Francesco Sicari assisteren hem bij de nummer vijftien in de Serie A. De 43-jarige Tedesco leidde woensdag de training.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.