Trainer Verbeek neemt jonge vader Elm 'niets kwalijk'

De discussies over de kersverse vader Rasmus Elm zijn niet besteed aan Gertjan Verbeek. De AZ-trainer verwijt zijn middenvelder de absentie tegen Feyenoord ook niet.

Trainer Verbeek neemt jonge vader Elm 'niets kwalijk'

Elm is woensdag weer van de partij bij AZ. De middenvelder liet het duel zondag tegen Feyenoord schieten vanwege de geboorte van zijn eerste kind. 'Rasmus heeft inmiddels goed geslapen en gegeten. Hij voelt de krachten nu terugkomen en is klaar voor de wedstrijd tegen NEC', aldus Verbeek.

De AZ-trainer liet de publieke discussie over de afwezigheid van Elm voor wat die was. 'De geboorte van je eerste kind, zoiets maak je maar één keer mee in je leven. De enige discussie die voor mij telt is die tussen Rasmus en mij. Hij heeft mij zaterdagavond keurig op de hoogte gebracht hoe het ervoor stond en dat hij het niet zag zitten om zondag te spelen. Ik neem hem niets kwalijk. Er is naar mijn idee niets goed of fout in zo'n geval.'

Verbeek kan woensdag tegen NEC geen beroep doen op Roy Beerens, die nog onvoldoende is hersteld van een enkelblessure. Achter de naam Maarten Martens staat een vraagteken. 'Hij heeft last van zijn bovenbeen en achillespees. Het één is het gevolg van het ander omdat hij wat anders gaat lopen. We bekijken woensdagochtend of hij kan spelen', aldus Verbeek.

AZ dreigt naast directe kwalificatie voor Europees voetbal te grijpen. Maar Verbeek weigert mee te gaan in het pessimisme. 'We proberen nu alles aan te wenden om ze te laten inzien dat doemdenken geen zin heeft, want onze doelstelling bereiken kan nog steeds. En dat is voor ons een prijs. Europees voetbal bereiken doen we uiteraard het liefst zonder de play-offs, dan zijn we na zondag klaar.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's