Trainer Plovdiv snel weggepest, Hart als held onthaald

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Trainer Plovdiv snel weggepest, Hart als held onthaald

Botev Plovdiv presenteerde vandaag Nikolai Mitov als nieuwe trainer, maar die legde zijn taken al na twee uur neer. 'Dit is een van de beste teams uit Bulgarije en ik ben vereerd om deze ploeg te mogen leiden', zei Mitov nog bij zijn presentatie. Maar omdat de oud-speler en trainer van Levski Sofia nog altijd aanhanger zou zijn van die club dwongen fans van Botev Plovdiv hem op te stappen. En dat zorgde weer voor enorme woede bij Rumen Chandurov, want de eigenaar van de club kondigde ook meteen zijn vertrek aan. 'Ik weet niet wat ik hierover moet zeggen, totaal respectloos. Ik stap op. Daar dwingen ze mij toe.'

'Ik ga niet liegen, ik hoopte dat ik terug zou keren naar Atlético Madrid.'
• Met twee doelpunten in drie duels is Diego Costa prima gestart aan het nieuwe seizoen, maar de spits van Chelsea laat weten dat hij eigenlijk zijn zinnen had gezet op een vertrek. 'Ik had de kans om terug te gaan maar het ging vanwege een paar details niet door.' Dat hij nu nog steeds bij Chelsea zit, is absoluut geen straf voor Diego Costa. 'De fans houden van me en de club respecteert me.' (Movistar Plus)

• Door de komst van Claudio Bravo kon Joe Hart niet langer rekenen op een basisplaats bij Manchester City. De 29-jarige doelman staat op het punt te tekenen bij Torino, dat hem voor zo'n één miljoen euro een jaar huurt. En in Turijn werd de Engelsman als een held onthaald.

'Hij moet voortaan wat beter nadenken voor hij iets roept.'
• Saúl Ñíguez is niet te spreken over zijn ploeggenoot Antoine Griezmann, die na de teleurstellende competitiestart van Atlético Madrid - de nummer drie van vorig seizoen speelde zijn eerste twee wedstrijden gelijk - de vrees uitsprak dat de club nu tegen degradatie zou moeten strijden. 'Hij zal zijn excuses wel aanbieden, maar zulke dingen mag je niet zeggen. Na een wedstrijd kan je moe en teleurgesteld zijn, maar hij moet anders gaan denken.'

'Ik ben nu 25 jaar en dat is een belangrijke leeftijd.'
• Met enorm hoge verwachtingen werd Christian Benteke vorig seizoen binnengehaald door Liverpool, maar de spits wist die absoluut niet waar te maken. Crystal Palace betaalde liefst dertig miljoen euro om Benteke van zijn bijrol op Anfield te verlossen en daar is de Belg erg blij mee. 'Er waren meer clubs geïnteresseerd en ik kon elders meer verdienen, maar ik moest nu een juiste keuze maken. Ik wil dit seizoen laten zien wat ik kan.' (Daily Mirror)

Zlatan Ibrahimovic stopte na het EK in Frankrijk als international van Zweden, maar krijgt meer verlofdagen dan andere spelers van Manchester United. Manager José Mourinho geeft zijn spits niet twee, maar vier dagen vrij tijdens de komende interlandperiode. 'Als je 34 jaar oud bent, heb je rust nodig', zegt Mourinho tegen Manchester Evening News. 'Je kunt geen zeventig wedstrijden spelen.'

Timothy Fosu-Mensah traint sinds de zomer bij Manchester United samen met de grote Ibrahimovic. Dat maakt indruk op het achttienjarige talent. 'Als jonge jongen kijk je op naar zulke grote spelers', vertelt Fosu-Mensah aan FOX Sports. 'Je leert er veel van. Na afloop van de training kijk ik naar hoe hij vrije trappen neemt en afwerkt. Dan zie je wel dat hij een topspeler is.'

'Ik was liever gestopt met een mooi EK achter de rug.'
Bert van Oostveen overwoog al eerder te stoppen als directeur betaald voetbal van de KNVB. Na de mislukte EK-kwalificatiecampagne van het Nederlands elftal dacht Van Oostveen er al aan om zijn functie neer te leggen. 'Ik heb in die periode serieus overwogen om op te stappen', zegt hij tegenover de NOS. 'Maar we hadden er nog eens goed over gepraat intern en toen kwam ik tot de conclusie dat het niet het goede moment was.'

• Een Portugese club was misschien niet zijn eerste keus, maar Bas Dost is blij met zijn transfer van VfL Wolfsburg naar Sporting Lissabon. In Duitsland werd de kans op speeltijd kleiner door de komst van Mario Gómez. 'Ik heb de stap gemaakt die ik wilde maken', zegt Dost tegen FOX Sports. 'De vier jaar bij Wolfsburg waren met ups en downs. Ik had absoluut niet verwacht dat het Portugal zou worden. Maar Sporting meldde zich al vroeg, dat gaf de doorslag.'

• De Zwitserse selectie meldde zich in Feusisberg voor de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Portugal van volgende week. Eén auto had een wel heel kostbare lading, want Granit Xhaka (deze zomer voor 45 miljoen euro van Borussia Mönchengladbach naar Arsenal verhuisd) was zo lief om Breel Embolo (voor 21 miljoen euro naar Schalke 04) een lift te geven.

'Het was een zeer, zeer goed moment voor een afscheid'
• In de ogen van Joachim Löw hebben Bastian Schweinsteiger en Lukas Podolski er goed aan gedaan om een punt te zetten achter hun interlandcarrière. Maar voor het uitzwaaien van Schweini is nog maar bitter weinig animo. Voor het oefenduel met Finland van woensdag is pas de helft van het aantal kaarten aan de man gebracht.

• Bij Chelsea krijgen spelers vaak een bijnaam. César Azpilicueta gaat op Stamford Bridge door het leven als Dave. Nieuwkomer N'Golo Kanté is blijkbaar nog te kort bij The Blues om helemaal te begrijpen waarom Eden Hazard de Franse middenvelder De Rat noemt.

• Ook een jeugdploeg van Barcelona zorgde voor een show. In Tokio werd beslag gelegd op de Challenge Cup. Blijkbaar is in de Catalaanse opleiding ook het vak Troosten gegeven.

Hannes Van der Brugge wil graag weg bij AA Gent, waar hij op een zijspoor is beland. Zulte-Waregem wil hem graag hebben, maar zijn club weigert de 23-jarige middenvelder te laten gaan. Om medewerking te krijgen plaatste hij een heuse videoboodschap, die hij via Facebook de wereld in heeft geslingerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.